[]

amerika vizesi almış olanlara bir sorum olacak

ben work and travel ile bu yıl amerikaya gitmeyi planlayan son sınıf öğrencisiyim
acil pasaport çıkartmam ve vize için görüşme ayarlamam lazım ancak ay sonuna kadar maddi olarak sıkışığım..ben pazartesi pasaport çıkartsam ve vize için 20doları yatırsam geri kalan 131 doları da hemen yatırmam gerekiyor mu?yoksa vize için verilen tarihten önce herhangi bir gün yatırsam oluyor mu?



 
üniversite öğrencisiyseniz rektörlüğe verilecek bir dilekçeyle "ben öğrenim amaçlı yurtdışına gidiyorum" diyerek pasaport masraflarınızı sadece defter masrafı olarak indirebiliyorsunuz diye biliyorum. yani sadece defter masrafını veriyorsunuz pulu bedava yapıştırıyorlar. masraflar iner buradan sanırım.


  • hellguard  (08.05.09 14:32:06) 
20 doları yatırdıktan sonra sana verilen pin koduyla hemen ertesi gün konsolosluğa telefon açıp randevu alman gerekiyor, aksi takdirde pin kodun bloke olup, o 20 dolar da yanıyor.
en geç 1 hafta sonraya gün verirler. hemen 1-2 gün sonraya bile gün verebiliyorlar hatta.
ve senin randevu gününe kadar 131 doları yatırman lazım(konsolosluğa gitmeden önce elinde makbuzunun bulunması lazım çünkü). ona göre ayarlarsın kendini.

kısacası ne zaman 131 doların olursa o zaman pin kodu al derim ben. işini garantiye alırsın böylece.

bir de mülakat sırasında türk kadına değil de, asyalı adama düşmek için dua et. bol şans.
  • tahinpekmez  (08.05.09 15:22:03 ~ 26.03.10 08:07:45) 
son sınıf öğrencisiyseniz ve okulunuz bitiyorsa okul öğrenci vizesi belgesi vermez. bilginize.


  • brkylmz  (08.05.09 17:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.