[]

kindle paperwhite

biri beni aydınlatabilir mi acaba? ben bununla kitap okumak dışında blog sayfama bağlanabiliyor muyum mesela, alıntı yapıp twitterımda paylaşabiliyor muyum? yoksa sadece e-book okumak için mi?




 
Kitaptan alıntı yapıp facebook ve twitter'da paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca browser'ı ile (kindle experimental browser diye geçer) blog sayfanıza da bağlanabilirsiniz.


  • elon  (10.01.14 19:53:23) 
bende kidnle 4 var ama bunu paperwhite da kesinlikle yapıyordur. elon'un dediğine ek olarak mesela chrome ile internette gezerken uzun uzun yazılar gördünüz ama okuyacak vaktiniz yok. send to kindle eklentisiyle bulunduğunuz sayfayı düzgün bir formatta amazon hesabınıza atıyor. kindle internete bağlandığı an bu sayfayı amazondaki cloud hesabınızdan kindle'ınıza çekiyor ve direkt okuyabiliyorsunuz hiç uğraşmadan. kitapların sonunda da mesela bu kitabı bitirdin hadi sosyal medyada paylaş filan gibi şeyler oluyor. her yönüyle pek şükela bir şey.


  • tannen  (10.01.14 20:03:05) 
çok güzelmiş, ben sanıyorum ki sadece kitap okumak için alıyorlar bunu. benim istediğimse notebook taşımak yerine kindle ile makale, blog, kitap, gazete okuyabilmek. bunları sağlıyorsa almayı düşünüyordum. peki bunların özellikle bu iyidir dediğiniz modelleri var mıdır?


  • sistem enkazı  (10.01.14 20:14:49) 
benim kindle'ım 2 seneye yakındır bende ve gayet memnunum. en ucuz olan kindle'ı almıştım. eğer önceliğiniz fiyatsa bence kindle 4 iyidir. yok kalite istiyorsanız paperwhite 2 tabii ki. kendi ışığı var, ekran kalitesi daha iyi, dokunmatik ekran, daha iyi işlemci gibi şeyler varmış ama şahsen ben yeniden alacak olsam yine kindle 4 alırdım sırf fiyatı yüzünden. bana fazlasıyla yetiyor çünkü.


  • tannen  (10.01.14 20:24:12) 
Öncelikle Kindle'ın Paperwhite olması tamamen arkadan aydınlatmasıyla alakalı diyebilirim. Ben internette gördüğüm makale vb. yazıları Pocket (getpocket.com) adlı uygulama ile saklıyorum. Bunun hem browser eklentileri hem de akıllı telefonlar için uygulamaları falan var; en büyük avantajları da hem kendisi de sana içerik öneriyor, hem de içeriği biraz formatlayıp sağdaki soldaki reklamlarından arındırıp kendi bünyesinde barındırıyor, yani sadece link vermiyor.

Buraya eklenen makale, köşe yazısı vb. içeriği Kindle'ınızda okumak için en2kindle.com sitesinin verdiği servisi kullanabilirsiniz. Amazon hesabını, Pocket'i ve en2kindle'ı birbirine bağlayınca cillop oluyor ve örneğin internette gezerken gördüğünüz bir şeyi Pocket'a ekleyince, Kindle internete bağlandığında o içerik Kindle'a geliyor.

Browser falan da kullanılabilir ama hem offline okuma konusunda sıkıntı yaratır hem de browser çok dandik.
  • salihdt  (11.01.14 00:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.