[]

SHERLOCK s3e2

spoiler içerir!!

3. sezon 2. bölümde mahkeme sahnesiyle ilgili sorum. biraz idiot olduğumdan heralde tam anlamadım ;
kadınlardan tam olarak nasıl bir çıkarım yapmış oldu? "john hamish watson" diyen kadın yani müşterileri, düğün davetiyesini görmüş e düğüne davetliydi demek ki ?? kadınların ortak özellikleri düğüne davetli olmaları mıydı? peki öyleyse nerdelerdi hiç görmedik? müşteri kadını bile görmedik düğünde?

ölülerin evinde kızlarla takılan kişi fotoğrafçıydı tamam ama düğün yerini öğrenmek için neden o kadar uğraştı ve bu metotla kadın tavladı ? ne alaka?

sherlock yanlız başına, uzaklarda yaşayan bir adam olmalı çıkarımı yapıp askeri kast ediyor (o sensin falan yazıyor ya kağıda) yanlış çıkarım mı yaptı yani orada?

noooldu yaa biri özet geçsin :/

teşekkürler.

 
hah, o zaman kadınlar (aynı evde çalıştıkalarına göre) hiç kendi aralarında konuşmadılar mı?
tamam, adam kılık/isim ve adres değiştiriyordu fakat akıbeti hep aynıydı.. hiç mi şüphelenmediler?

  • jimjim  (10.01.14 11:26:15) 
aslında sherlock o chat/mahkeme sahnesinde ortak işverenleri var diyerek doğru tahmin etti ama resmi kayıtlarda çıkmadı, daha sonra düğünde gizlilik anlaşması olduğunu düşündü. binbaşı tehlikede olduğu için her işini gizlilik anlaşmasıyla birbirini tanımayanlara yaptırmış, fotoğrafçı da bir şekilde bunlara ulaşmış. hangi hangi mesleği yapıyordu hatırlamıyorum ama kadın sonuçta davetiyeyi görmüş.


  • r_u_h  (10.01.14 11:31:24) 
h.nın hamish olduğunu sherlock bile bilmiyordu. o zaman kadınlar nerden biliyorlardı? davetiyeyi görmüş olmalı gerekirdi. davetiyeyi nasıl gördüler? ya düğün davetiyesi almış olacaklardı ya da düğün davetiyesini çalıştıkları yerde görmüş olacaklardı. olay bu.


  • m e l t e m  (10.01.14 13:03:43) 
diyorum ki; tamam kadınlardan biri davetiyeyi gördü diğelerinin gördüğünü nasıl anladık? şurdan mı;
hepsi aynı kişiye; askere çalışıyorlar, askere gelen davetiye evde bir yerde duruyordu kadınlar da gördüler. iyi de biz sadece kadınlardan birinin davetiyeyi gördüğünü anladık diğerleri görmüş mü görmemiş i ne bilicez?

yani 1.kadınların ortak noktasının aynı kişiye çalışmak olduğunu nasıl anladı?
2.fotoğrafçı kadınlara ulaşmak için neden böyle acayip/sıradışı bir yol seçti? sadece isim değişikliği falan kafi değil miydi?
  • jimjim  (10.01.14 14:28:14 ~ 14:29:16) 
kaıdnların hepsinin aynı kişiye çalıştığıyla ilgili bir kesinlik çıkmadı ama o çıkarımı düğünden önce hayaletle çıkan kadınların ortak noktasını ararken düşündü fakat resmi kayıtlar çıkmayınca yanlış diye düşündü. ilk kadının watson'ın göbek adını bilmesi davetiyeyi gördüğü anlamına geliyordu. bunlardan alakasız olarak kurbanın binbaşı olduğu çıkarımını yaptı çünkü binbaşı normalde gözden uzak, korumalı olarak yaşıyordu. katil de evin korumalı olduğunu biliyordur ve evde binbaşının silahlı olduğunu tahmin etmiştir. kadınlar yardımıyla ne zaman çıkacağını öğrendi, savunmasız anında hiç dikkat çekmeden işi halledip gidecekti.

bu arada düğün fotoğrafçısının katil olması başka bi dizi de daha yok muydu?
  • r_u_h  (10.01.14 14:34:45) 
@r_u_h tamam şimdi oldu. aydınlandım. ama çok somut açıklama yokmuş. sherock içgüdüsüyle hareket etmiş biraz da..


  • jimjim  (10.01.14 15:13:57) 
daha çok raslantısal oldu bence. hayalet sevgili, kraliyet askeri, binbaşı hepsi üst üste geldi.


  • r_u_h  (10.01.14 15:22:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.