[]

Rüyada Uçmak

Selamlar freudlar, rüya psikanalizinin babaları.

Rüyamda, koltuğumun altında hazerfen ahmet çelebi misali bir aparatla uçuyordum. çocukluğum geçtiği yerlerde, köyümünüzün oralarda. gayet bildiğim yerler oralar da. beni görenler vs oluyor hatta uçarken, annem de görüyor, içimde bir çoşkunluk, mutluluk var. ama yükselirken zorluk çekiyorum, hatta rüyanın bir bölümünde yere inmenin tehlikeli olduğunu, sanki yere inersem biri bana zarar verir hissi yaşıyorum.

nedir bu , var mı yorumu olan?

 
Tam analizlik bir ruya ama cok uzun surer yorumlamasi :) siz cocuklugunuza inin orada bir sikinti var :)


  • bilan  (10.01.14 07:38:43) 
çocukluğa inmek için aşağı yukarı 10.000 tl istiyor psikoterapistler bilan:)


  • dahili meddah  (10.01.14 07:39:31) 
Baskı altında ya da özen gösterilmeyen bir çocukluk ya da bir dönemde kendinizi gösterme isteğinden kaynaklı ön plana çıkma psikolojisi..


  • redeath  (10.01.14 08:05:08 ~ 08:13:32) 
rüyada uçmak genelde hayra yorulur. çok sevineceksin.


  • efendimiz  (10.01.14 09:01:05) 
Bilimsel yaklaşayım. Freud ve Jung der ki rüyalar kafanın bulunduğu çağı belirtir. Uçma rüyaları çoksa beyin çocukluktan ergenliğe geçiş yapabiliyor demektir. Bunu da aşağılama anlamında söylemiyorlar ama diyorlar ki insanların çoğu beyin olarak ergenliğe geçemeden ölür. Yani, Freud açısından çağ atlamışsınız, tebrik etmek gerek.

Ama Freud ve Jung'dan sonra 350 milyon tane insan birtakım teorileri çürüttü. Bugün, kesin bir kural olmasa bile bunu lucid dreaming olarak değerlendirmek mümkün. Genelde sıkıntı aşma döneminde ya da hafifleme döneminde görülen bir rüyadır.
  • aychovsky  (10.01.14 09:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.