[]

üniversiteye alışamadım

iyi geceler arkadaşlar sorum basit ben bu sene kazandım üniversiteyi ankarada iyi bir okul şimdi ben hazırlığı atladım ve direk Siyaset bilimi ve Kamu yönetimine başladım derslere gitmeme (cidden devamsızlığım 0 denecek kadar az) evede az çalışmama kitapları okumak hocaların attığı mailleri inceledim ve kütüphanede az biraz çalıştımda fakat bu vizemidir nedir hah onlar acayip felaket şöyle diyim 100 üstünden 40 üstü notum yok. Anlamadığım olay sınavlarda acayip iyi geçiyor aklımdakini yazdım diye düşünüyorum en iyi geçti dediğimden 20 aldım 100 üstünden nedir ya bu... üniye alışamıyorum felan diye kendimi kandırıyorumda tavsiye felan alabilirmiyim sizlerden? Finaller önümüzdeki hafta ben kaldım diye zaten iyice saldım evdede bakmıyom artık derslere 2. dönemle kurtarılabilirmi bu?




 
1. Hocaların metodoloji takıntılı insanlar olabilir ve sen doğru cevabı yazmana rağmen uygun metodolojiyle yazmadığın için puan kırabilir.

2. Hocaların genelinin siyasi görüşünün aksine görüş belirterek hocaların gözüne batmış olabilirsin. Sosyal bilimlerle alakalı bölümlerde, hele ki siyasette, bu gayet rastlanan bir olay.

3. Belki sınavda çok panik yaptığın için cevapları karıştırıyorsundur.

4. Belki de hocaların beklediklerinden kısa yazıyorsundur (ki çok uzun yazmanı beklerler, ablam da Siyaset ve Ulusları bitirdi. Oradan biliyorum.)

5. Belki de Siyaset Bilimi senin için yanlış seçimdir. Bölüm değiştir diyeceğim; ama zaten bölüm değiştirmek de yüksek not gerektiriyor. Yani bayağı ineklemen lazım.
  • awelley  (10.01.14 02:11:23 ~ 02:13:52) 
ilk yıl öyle olması muhtemeldir, sonraki yıllarda alışacaksın, sallsan tutacak


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (10.01.14 02:17:49) 
awelley zahmet edip yazmışsın sağol
1-bunu bilemedim metodolojiyi açıklarmısın

2-abi bay/bayan çözüp inan hepsine istediği kıvamda yazdım çoğu marksist zaten bizim bayanlardanda 1-2 feminist neyse kitabına uydurdum sayılır bunu eliyorum

3-sanmıyorum ama daha dikkatli olurum sonrakilerde

4-acaba uzundanmı kırıyorlar diye düşünüyorum ekstra 2-3 kağıt yazmışlığım var

5-üniversiteyi aile zoruyla okuyorum denebilir ben iş hayatına atılmak (he bildiğin amele) olmak istiyordum okumak bana göre değil ama hayırlısı :)
  • kilimanjaro  (10.01.14 02:22:12 ~ 02:23:02) 
Danismaninla konus, yapabilirsen hocalarla da konus, sizce ben neden dusuk not aliyorum, cok calisiyorum ama neyi eksik yapiyorum de. Kestirip atan hoca olacaktir illa ki ama 5-6 hocadan bir tane yol gosteren cikar, oradan yuru iste.


  • fortisvita  (10.01.14 04:57:13) 
feminist hocaların var ve "bayan" diye bahsediyorsan normaldir. okuduğunu, derste gördüğünü özümsemiyorsun.


  • dinsiz adam  (10.01.14 05:55:22) 
Ahahahahaha usttekine koptum :))

Bence ailen ile konus. Zekaliyim ama amele olmak istiyorum de.
  • bilan  (10.01.14 07:42:41) 
öncelikle tüm üniversitelerde 1. yılın notları genelde diğer sınıfların notlarından daha düşük olur. genelde öğrenciler üniversiteye geldim artık rahatım diyip rehavete kapılmasınlar diye zor sorarlar, düşük not verirler. sonraki sınıflarda notlarınız gittikçe yükselecektir. merak etmeyin.

ben okuldan birincilikle mezun olmuştum, ama en düşük notların 1. sınıfın en boşbeleş dersleriydi. yapacak bir şey yok. hatta 1. sınıfta sınavından 98 aldığım bir dersin hocası notumu düşürmek için ödevime 20 vermişti.

"bunu bilemedim metodolojiyi açıklarmısın" diye sormuşsunuz. mesela sorunuzdaki mısın ayrı yazılır. siyaset ve kamu bölümü öğrencilerinin imla kurallarına hakim olması beklenir. hatta çoğu yerde sınavları tükenmez kalemle yapmaları zorunludur. imlalardan çakıyor olabilirsiniz.

ama asıl sorunuza cecap vermek gerekirse: mesela bazı hocalar kaynakça da ister, bazıları cevabın içinde bazı kavramları özellikle yazmayı ister (mesela anlamak değil de özellikle içselleştirme kelimesini arayan hocalar bilirim), bazıları neden sonuç ilişkisi içinde detaylandırmanı isteyebilir. hocadan hocaya değişir, gidip hocalarınızla konuşun, ama hesap sorar gibi değil. "hocam çalışıyorum, yazıyorum da ama niye puan vermediniz" değil, "hocam çalışıyorum ama nerede hata yapıyorum, lütfen yardımcı olur musunuz yoksa okuldan soğuyacak" gibisinden.

umudunuzu ve azminizi kaybetmeyin ,her şey güzel olacak
  • yemrem  (10.01.14 09:45:27 ~ 09:46:26) 
ikinci dönem daha kolay olur. ben de ilk vizemden 10 almıştım 100 üzerinden. sonra toparlarsın.


  • nax  (10.01.14 11:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.