[]

Otomatik Vitesli Araba Hangi Şartlarda Stop Eder?

Otomatik vitesli araba kullanmışlığım yoktur.

Merak ettiğim husus şu: otomatik vitesli bir arabayla yokuş yukarı kalkış esnasında az gaz verirsem, araba stop mu eder, yoksa ECU devreye girip yakıt akışını arabayı stop ettirmeyecek şekilde otomatik olarak ayarlar mı?


 
şu ana kadar hiç stop ettirmeyi başarmadım, başaranı da duymadım. o yüzden stop etmez diyeceğim size.


  • chavezding  (25.05.07 16:13:30) 
ya zaten otomatikte freni bırakırsan çok az bir gazla yukarı doğru yola çıkmaz mı araba? benim kullandıklarım hep öyleydi.vitesteyken tabi boşta değil.


  • ozdek  (25.05.07 16:28:43) 
yokuş yukarı çıkarken hiç stop etmedi, ayrıca eğik bir düzlemde ve vitesteyken ileri gitmesi normal midir az biraz?


  • mentirosa  (25.05.07 17:28:06) 
Hep otomatik vites araba kullandım. Hiçbirinde (motor problemi dışında) araç stop etmedi.

Ayrıca otomatik vites araçlarda yokuşlarda geri kaçıyor. Ha bazen kaçmıyor ve hatta ileri gidiyor. Bence motorun o anki rölantisiyle, aracın yüküyle falan ilgili.
  • sheba and the albino girls  (25.05.07 22:00:02) 
yarı otomatikse (mesela cvt şanzıman) edebilir.


  • agk  (25.05.07 23:09:40) 
rölantisi düşük ise eder. çünkü motor, P de 750-850rpm gibi çalışırken D de 550-650rpm de çalışır. araç ileri ya da geri viteste iken motor devri çalışması için yeterli gelmez ise motor durur. ecu ile alakalı değil. ileri viteste ve motor çalışırken araba geri de kaysa motor normal çalışır. hiç gaz vermesenizde bir şey değişmez.


  • theunforguven  (26.05.07 05:39:35) 
Ben neredeyse 10 yıldır birçok model ve markada otomatik vites kullandım daha stop edeni görmedim duymadım. Yokuş çok dikse geriye kaçar biraz ama hayvan gibi yokuşta bile hiç geriye kaçırmadan kalkmanın yolu: frene sol ayakla basın, sonra sağ ayakla gaza hafifçe basıp sol ayağınızı frenden yavaşça çekin. Bu yöntemle patinaja kalmadan, santim geri gitmeden türkiye yollarındaki en dik yokuşlardan kalkış yapabilirsiniz. Aynı yöntemi karlı kaplı çok dik olmayan yokuşlarda da lastiklere yüksek tork vererek sorunsuz kalkmak için kullanabilirsiniz. Önemli olan ne kadar gaz verip frenden ne hızla ayağınızı kaldırdığınız ama biraz pratikle hallolur.


  • crown  (26.05.07 10:11:35) 
otomatiklerde debriyaj olayı olmadığı için rölanti ayarı neyse o gaz olarak vitesteyken direk güç aktarma organlarına iletilir. böylece de vitesteyken (ileri ya da geri) hareket etmesi normaldir. tabi yokuşuna göre bu hareket değişir eğer gaz az gelirse yokuş fazla eğimliyse hareket etmemesi hatta geri kaçması bile gerçekleşebilir (kaçmaz gerçi ama öyle bir yokuş düşünelim eşek anırtan yokuşu falan gibi eğim abartı olsun). Neyse yarım saat kullanınca anlaşılıyor zaten neyin ne olduğu. Otomatik vites eğlenceli bir olaydır ah bir de renault uygun fiyata dizel olanlarını getirse bunu tadından yenmeyecek.


  • ozdek  (26.05.07 10:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.