[]

şişko köpek

obez bir labrador'a nasıl kilo verdirilir?

günde ortalama 4 5 saat yürüycez bundan sonra, mama miktarı veteriner tavsiyesiyle iki bardak.

napalım da zayıflasın?

bir de komutları sadece canı istediğinde dinliyor bu, nasıl olacak?

 
sözlükten patlicangil nickli yazarın entrylerinde barf beslenmeyle ilgili entryler var. onlara bakınız, hayvanı doğasına uygun beslerseniz daha kolay kilo verebilir bence.


  • inawen  (09.01.14 21:04:19) 
patlicangili tanıyorum onun tavsiyelerine göre besliyorum zaten ama şu an barf mama yapabilecek durumda değilim malesef.

patlicangil'den başkalarının da fikrini almak istedim belki yapılacak ekstra bir şey vardır diye, teşekkür ederim.
  • guvercnucusu  (09.01.14 21:10:16) 
diet mama al.


  • pop star ajdar top star kont  (09.01.14 21:54:22) 
mama için veteriner tavsiyesi aldık diyorum, mama değiştirme tavsiyesi veriyorsunuz...

ben daha çok gezdirirken hedehödö yap evdeyken hülülü olmasına dikkat et gibi tavsiyeler arıyorum.
  • guvercnucusu  (09.01.14 22:15:33) 
hocam yapıcağın şeyler az çok belli. zaten mama konusunu ayarlamışsın. onun dışında, normal yürüme değil de birlikte koşun, denize sokup yüzdürebilirsin (bu soğukta ne denizi diyebilirsin ama benim golden'ım çok seviyo ve hasta olmadı hiç) onunla top oynayabilirsin.


  • binboa  (09.01.14 23:24:50) 
Koşu bandı al, başka bir köpekle arkadaşlık etsin, boğuşsunlar durmadan. Merdiven çıkın.


  • yahveyire  (10.01.14 21:08:46) 
gunde 4-5 saat yurumeyebilir kopekler, emin degilim saglikli bir hareket olduguna. bir kitapta okumustum ama tam hatirlamiyorum.
yuzmek cok guzel olurdu tabi ki. keske kopekler icin havuz olsa.

  • bir varmis bir yokmus  (11.01.14 23:40:44) 
köpek 5 saat yürüdükten sonra bile eve girmek istemiyor, aşırı enerjik. sürekli böyle olmaz muhtemelen ama onun heyecanı ve enerjisi gidene kadar böyle gitsin, eve tıkmayayım dedim, hem de egzersiz yapıp kilo verir dedim, kötü mü demişim? hem labradorların egzersiz ihtiyacı çoktur dediler bana hep? yanlış mı yapıyorum yani şimdi? hayvanı yürümeye zorlamıyorum yani, hatta ben çok yorulup dinlenmek istediğimde bile peşinden sürüklemeye devam ediyor beni.

edit: yüzme ihtimal dışı, onu ben de çok istedim ama sudan nefret ediyor köpeğim.
  • guvercnucusu  (12.01.14 00:16:47 ~ 00:17:28) 
@truman köpeği sahipleneli 3 gün oldu, sorunun "benim" otoritemden kaynaklandığını zannetmiyorum. önceki sahibinin yediği boku temizlemek için bir yol arıyorum zaten.

mamayı azaltıyoruz yavaş yavaş, belli bir miktar ödül mamasından fazlasını da vermiyorum. (henüz beni sahibi olarak kabullenmiş değil, eğer komutlarımı dinlemeyi öğrenmesi için yapableceğim başka bir şey varsa ödül mamasını tamamen ortadan kaldırabilirim de?)

egzersiz için de "getir" komutunu öğretmem gerek öncelikle ama henüz otur komutunu bile dinlemiyor canı istemediğinde. çekiştirme oynuyoruz.
  • guvercnucusu  (12.01.14 00:35:57) 
top ve frizbiyle denedim getirsin diye, o olmadı.

bir seneye yakın zamandır barınakta kalıyormuş zaten, muhtemelen makarna yüzünden obez oldu. çekiştirme için uğraşıyorum ama genelde ben ağzındaki şeyi tutunca "amaaan senle mi uğraşçam" diyip bırakıyor. anca kemik olursa çekiyor ısrarla, ben de kemikle oynatıyorum.

eşek sıpası sahibi olarak görse iyi olacak, komutları bildiğini biliyorum çünkü ama ısrarla dinlemiyor beni elimde mama yoksa. mama olmadan dinlediği tek komut var, o da "koş".
  • guvercnucusu  (12.01.14 00:47:06) 
Komutu dinlemiyorsa 3. kere soyleme, cunku bagimlilik kazaniyorlar. Ucuncuyu soylemek yerine gerekliyse yanina git getir, yani disardaysaniz mesela. Ismine de bakmiyorsa ucunce kere seslenme.


  • bir varmis bir yokmus  (15.01.14 04:01:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.