[]

seboreik dermatit mi, şampuanın salaklığı mı

efendime söyleyeyim, enseme yakın kesimde, saçlarımın arasında küçük yaralar çıktı 2 adet. 3 gündür inanılmaz kaşınıyor, haliyle kaşıdıkça da yaraların geçeceği yok, yolmak manyakça bir haz veriyor. fakat bugün sözlükte nerden denk geldiyse (bkz: seboreik dermatit)e denk geldim. normalde head&shoulders kullanıyorum, ama marketin birinde palmolive'in aynı anda duş jeli+şampuan olabilen süper teknolojik ürününü gördüm ve denemek istedim, kokusu da hoşuma gitti, aldım. arctic bilmemne. ablam "şampuan yapmıştır o kaşıntıyı, bi daha zart diye değiştirme" dedi, makul geldi bana da kısmen. bu ürünün bi yan etkisi olabilir mi, yoksa hemen seboreik hede'den mi şüphelenmeliyim? (bugün head&shoulders ile tekrar yıkayınca kaşıntı azaldı, hatta kayboldu gibi bişi.)




 
seboreik dermatitten ben de muzdaribim,bu strese,havalara,yediğinize içtiğinize,şampuana saç kremine kısaca bir sürü abuk subuk faktöre göre ortaya çıkan,yok olan,azıtan,gelen,geçen bir şey.
Size elocon pomat öneriyorum.1-2 kere sürün 2-3 güne hiç birşey kalmaz,tekrar çıkana kadar,durumunuza,cildinize vs. göre 3-4 hafta veya aylarca idare edebilir.

edit:evet sanki direk teşhisi koymuş gibi olmuş.ama zaten savunmamı mesajda atmıştım.Her neyse anladınız siz ne demek istediğimi =)
  • afush  (08.05.09 01:49:08 ~ 02:05:38) 
çok sıcak suyla da yıkamayın saçınızı


  • mentirosa  (08.05.09 17:00:30) 
kasıntı ve yaralar gitmiyorsa sebo sundur hocam. kasımayacaksın. cildine uyan sampuanı veya sabunu bulacaksın. bebek sampuanını kullan hicbiri fayda etmezse, kimyasal losyon ilaclardan uzak dur. cildin inceliyor cunku. sirke sur yaralara, bekle biraz, sonra yıka.

elma sirkesi. igrenmezsen arada iç biraz meyve suyuyla.
  • hubble  (29.04.11 15:56:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.