[]

intihar komandosu ipad mini

merhaba arkadaşlar.

dün gece hiç beklemediğim bir şekilde ipad'imi fotoğraftaki halde buldum. muhtemelen sandalyenin tekeri ezdi ve bu hale geldi. 2 yıl garantisi olduğu söylendi, ama aldığım andan beri bunun tamamen karışıklıklarla ve belli başlı "belirtimeyen şartlar" ile dolu ali cengiz oyunu olduğunu biliyordum. fakat bir umuttur, satın aldığım yeri, bilkom'u ve üçüncü parti servisleri arayıp sorayım dedim. aldığım yanıtlar şu şekkil:

bimeks:
2 yıl garanti var, ama yetkili servis bakıyor, biz hiçbir şey yapmıyoruz.

bilkom:
teknik servis olarak parça değiştirme gibi bir durumumuz, yetkimiz, inisiyatifimiz yok. kaza, kullanıcı hatası gibi durumlardan mustarip ürünleri apple'a gönderiyoruz, apple bir ücret karşılığında size yenisini gönderiyor.
+ bu ücret nedir acaba?
ürün fiyatına yakın seviyede.

üçüncü parti servis vol.1:
lcd ekran ve ön cam değişimi, toplam 470 TL.

üçüncü parti servis vol.2:
lcd ekran ve ön cam değişimi, toplam 710 TL.

üçüncü parti servis vol.3:
lcd ekran ve ön cam değişimi, toplam 550 TL.

üçüncü parti servis vol.4 (bu yağlayıp sokanı):
lcd ekran ve ön cam değişimi 450 TL, ama 400 TL yapayım abi.

kendi yorumum şöyledir. yahu sen bir firma olarak en büyük kazancını, -vergi hariç- karını bu ülkeden çıkartıyorsun. ürettiğin her şey burada %200 fiyatına olmasına rağmen kapış kapış gidiyor. bu ülkeye 14 yıldır portatif ürünlerini çılgınlar gibi satıyorsun, fakat daha 2014 yılında servis, store gibi desteklerini buraya yerleştirmeyi planlıyorsun. efendime söyleyim kamboçya'ya bile bir amerika'ya, bir uk'a verdiğin desteği verirken, neden türkiye'ye sezercik muamelesi yapıyorsun arkadaş? zibilyon lira para ödeyip, iş garanti ve teknik servise gelince bilkom gibi yaban çakallarına yem olmak zorunda mı kalacağız biz hep? bir ürünün "kullanıcı hatası" olabilir. fakat neredeyse hiçbir teknoloji firması ürettiği ürünü "servis" kapsamında yenisini gönderip aynı parayı talep etmiyor. kullanıcı hatası, teknolojik ürünler için dünyanın her yerinde olası vakıalardan birincisi iken, niçin makul fiyatlarda gerekli servis desteği verilmiyor? bu ne biçim hikaye böyle?

sondur. daha da almam. bilgisayarını değiştirmek istiyorum ve "mac mi alsam acaba?" diyordum. fakat bilişim bölümünden mezun biri olarak benim tamir yeteneklerimi ve sınırlarımı aşan bir olay olduğunda gerekli desteği de it gibi para dökerek alacaksam, en ufak bir arızada "aha siki tuttuk" diye dövünecek ve bütün gün moralsiz gezeceksem, afedersin sokarım senin yapacağın ürüne de, sana da.

 
panpa sakin ol yahu :) ebayden getirtip kendin takabilirsin, ben öyle yaptım şahsen. masraf 50 dolara geldi


  • GibsonRules  (09.01.14 17:51:06) 
@gibsonrules

lcd ekran + ön ekran yalnız mevzu. ve bu işlemi yapmam için gereken anlatım, malzemelerin de listesi lazım. dealxtreme de bulabilir miyim?
  • lounge act  (09.01.14 17:52:50) 
Oncelikle Apple en buyuk karini bu ulkeden degil, o ulkeden (bkz: abd) cikariyor :))

Bimeks sattigi hic bir malda cikan sorunlar icin kilini kiprastimiyor ve o haliyle bi de ElectroWorld'u aliyor, Bilkom ise senelerdir Apple'in Turkiye'de dogrudan yer almamasinin kaymagini yemis kotu bir reseller, o kadar. Artik Apple'in kendi magazalari ve yetkili servisleri var. Hem de birkac yildir var. Bilkom yerine onlarla direkt kontakt kurun, lakin Apple parcalari pahalidir, Turkiye'de de ABD'de de piyasa fiyatinin uzerindedeir. www.apple.com.tr 'de listesi bulunabilir sanirim. uymazsa ifixit yardimiyla kendin ekran degisimini yapabilirsin. tane tane neler gerektigi de anlatiyor.

eyyorlamam bu kadar:) gecmis bu arada, o kadar para sayilan aletin bu hale gelmesi evlat acisi gibi oturur valla.s.s
  • no avalon  (09.01.14 17:57:13 ~ 17:58:07) 
  • jamswety  (09.01.14 18:03:47) 
Arkadaşım, anladık da, düpedüz kırmışsın ipad'i. Apple olsam tabi ki eski fiyatına yakın fiyattan satarım sana. Servis tutarsızlığı konusunda ise haklısın tabi ki, yapacak pek birşey yok.


  • franz kafka  (09.01.14 18:20:02) 
Dünyanın hiç bi yerinde 'aa abi kırmışsın al yenisini verelim' diyeceklerini sanmıyorum. Düpedüz senin ihmalin bu abi, hadi telefon olsa yine bi derece. Koca iPad yani. Bence suç sende.


  • roket adam  (09.01.14 18:28:24) 
Dostum ali cengiz oyunu demişsin ama bildiğin sen kırmışsın ekranı.


  • armagan  (09.01.14 18:33:05) 
şu "sen bildiğin kırmışsın" diyen elemanlar... olm makineye temas eden (zorlamadan dokunan) şey küçücük, sivri dahi olmayan bir plastik parçası. araştırırsanız zaten ön camın her ipad'de en ufak bir darbede bu hali aldığını görürsünüz.

kimsenin de garantiyle sigortayı karıştırıp kimseden "yeni mal" temini beklediği yok. yukarıda yazdığım gibi, makul fiyatlara gerekli yedek parça, servis desteği. diğer ürünlerde olduğu gibi bunda da beklenti budur. el yatkınlığı yok falan da denmiş, sanırım biraz dikkat ederek çalışırsam olabilir. tahminimce sandalyenin plastiği ile köşede burun buruna geldi. çünkü sandalyenin onu ciddi ciddi ezme gibi bir ihtimali olmadı tüm gün boyunca. uç kısım zaten fotoğrafta da görüldüğü gibi.

ali cengiz oyunu dediğim nokta da tamamen apple'ın türkiye'ye gösterdiği kısıtlı garanti hizmeti ve bunu iyice daraltan bilkom. yanlış anlaşılma olmasın.
  • lounge act  (09.01.14 21:34:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.