[]

(spoiler) About Time / Zamanda Aşk hakkında...

izlemeyen okumasın!! spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler spoiler
---------------------------------------------------


Selamlar :)

Filmdeki mantığa göre: Tim çocukların doğumundan önceye dönüp bir değişiklik yaparsa çocuklarını silme ihtimali var ama değişiklik yapmadığı sürece geçmişe gitmesinde sakınca yok. (bakınız: kumsal sahnesi)

Buna dayanarak:
Niye Tim karısının yeni bebek önerisine babasıyla tamamen vedalaşma olarak bakıyor? Hiçbir şey değiştirmemek kaydıyla giderse çocuklar aynen kalıyordu?
Üstelik farz edelim ki gitti ve hesaplayamadığı şeyler oldu ve bir şeyleri değiştirdi, çocuklar da silindi. E o zaman yine o değişikliği yapmadan önceki ana dönüp her şeyi eski haline getirebilir. Gidip yapmaz yani her ne yaptıysa (Değişen bebeği geri düzelttiği gibi aynen)

Filmde bu bebekten önceye gitme konusunda bir açık mı var yoksa ben mi yanlış anladım mevzuyu?



(Not: Bu soruyu "zaman yolculuğu" konusundan bağımsız olarak, filmin dinamikleri içindeki bir mantık hatası gibi gördüğümden sormak istedim. Yoksa film bilim-kurgu değil ve bu bağlamda altı çok doldurulmamış, bunun farkındayım.)

 
--spoiler--

babası öldü, her geçmişe gidişinde babası diriliyor. ölüm, özel bir olay olduğu için ölmeden önceye her gidişin "değişim" olduğunu düşündüm. ben filmi izlerken kendime böyle açıkladım durumu ama tartışılır. güzel bir soru.
--spoiler--

@zihuatanejo baba bu sperm mezvusunu filmde söylüyor zaten, onu sormuyor.
@zihuatanejo evet öyle de bunu niye söylediğinizi anlamadım... salak mıyım ben?
  • m e l t e m  (09.01.14 18:59:18 ~ 20:03:26) 
zaman yolculuğunda yapılan çok küçük davranış farklılıkları gelecekte önemli bir değişikliğe yol açmıyor. ancak doğum konusunda, zilyon tane sperm arasında birinci gelenin aynı sperm olması gerektiği için yolculuk daha fazla risk taşıyor. kardeşini kazadan kurtarmayı denediğinde çocuğu değişmişti. geri dönüp hiçbir şey yapmamayı seçti. ancak düzeltememe ihtimalini farkettiğinden böyle bir riske tekrar girmek istemedi. babası öldükten sonra geçmişte onu ziyaret etmeye devam edebiliyordu, çünkü gittiği dönemde çocuğu doğmuştu zaten. karısı tekrar çocuk istediğinde, doğum anı yaklaşana kadar ziyaretlere devam etti. sonra da vedalaştılar.

kumsal sahnesinde yolculuğu gerçekleştiren baba olduğu için mevcut bebekler değişmiyordu sanırım.

@meltem, babaya sperm konusunun söyletilmesi sonraki olayları açıklamak adına zaten.
  • zihuatanejo  (09.01.14 19:13:33 ~ 19:37:24) 
@meltem
olabilir, mantıklı geldi. bir düşüneyim bunu :)


@zihuatanejo
evet onu biliyorum ama sperm muhabbetinde de biraz sıkıntı var. yani niye "doğum anı" son an? neyse o kadar da major değil bu.

kumsal sahnesinde yolculuğu gerçekleştiren baba olduğundan bir şey değişmemiş olsa o zaman "if we don't change a thing" konuşmasını yapmazdı?
bir de orada çocuk da farkında gittiklerinin yani aslında bu durumu -yani zaman yolculuklarını- bilmediği bir yaşa gidiyor, bu nasıl "değişiklik" olmuyor bu da ayrı bir soru... neyse :)

bana sorarsanız "birlikte yolculukları" koymasalarmış çok daha şahane olurmuş filme. Diğer ikili yolculukta da falso var zira: Kitkat o adamla sevgili olduğunun farkındaydı döndüklerinde, olmamalıydı çünkü Tim yeni çocuğuna dair herhangi bir farkındalıkta değildi çocuk değiştiğinde.
  • neyleyim  (09.01.14 20:52:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.