[]

ev yapımı roll on un şu içeriği sakıncalı mıdır?

Ne idüğü belirsiz onca şey içeren roll on lar gözenekleri tıkıyo, koltuk altına yakın çok önemli lenflere sızıyo, zararlı filan diye söylentiler vardı.Ben de denemek için bir tane yaptım.

-Normalde himalaya tuzu ve şap tuzu kullanılıyor ben direkt salamura için olan iri tuz koydum yani bildiğin deniz tuzu, sodyum klorür.
-Su
-Lavanta yağı.

Doygun bi tuz çözeltisi elde ediyoruz.içine kafamıza göre biraz lavanta yağı koyuyoruz.Sonuçta işlem görmemiş kristal tuz lan,yemiyoz ya, sürüyoz, ne zararı olacak ki diyor insan.

Kuruyunca koltuk altımı kontrol ettim, miniminnacık da olsa tuz kalıntısı filan yok hiç.

Bu tuz nereye gidiyor?koltuk altımızdaki gözeneklerden filan sızıp vücudumuza nüfuz etmesin?Evet ben de oha çok saçma imkansız diyorum da, lavanta yağının içinde linalool ve eucalyptol var diyo ne haltsa.Olur ya, bunlarla reaksiyona girer filan bi şekilde vücuda girer.Bir de aşırı tuzdan tansiyonumuz yükselmesin.

 
Cilde nüfuz eden bir maddeyi kafaniza gore uretip surmek pek mantikli gelmedi bana.


  • bilan  (09.01.14 11:13:36) 
lavanta yağını fazla koyduysan alerji yapabilir, yanma yapabilir. coumarin de var lavanta yağında alerjen olarak.


  • patricia kitten  (09.01.14 12:00:26) 
bildiğin karbonatı al, bir çay kaşığı karbonata ıslatacak kadar su damlatıp kullan. en basit ve etkili deodorant budur.


  • queen of the damned  (09.01.14 16:10:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.