[]

ielts itiraz

14 aralıktaki ielts de listening bölümünden almam gerekenden düşük, beklediğimden ise çok düşük bir not aldım. ( 6 almam gerekirken 5.5 )
Sonuca itiraz etmek istiyorum fakat yüksek bir ücret ödeyip 2 ay beklemem gerekiyor.
benzer bir süreç yaşamış olan, itirazı olumlu veya olumsuz sonuçlanmış kimseler var mı, önerileri neler ?


 
6 bekleyip 5.5 almak normal. 6 bekleyip 3 almış olsaydın uğraş derdim ama bana kalırsa biraz abartıyorsun. 100 bekleyip 95 alınca hocaya itiraz edenler gibi bir durum ortaya çıkıyor. 6 bekleyip 5.5 almak, beklediğinden çok düşük almak demek değildir.


  • evet soyadim gercekten mucuk  (09.01.14 10:35:57) 
6 bekleyip, 5.5 almadım. 6 almam gerekiyordu. Minimum 30 doğru yaptığımı düşünüyordum ki bu da 7 puana denk geliyor. Bu durumda beklediğimden en az 7 sorumun daha yanlış çıkması demek.
benim asıl sormak istediğim, writing ve speaking de itirazların olumlu sonuçlanması muhtemel ama cevap kağıdı olan bir bölümde yanlışlık olma ihtimali nedir?
sınav ücretinin yarısı bir para vermeye değer mi? çünkü yeniden sınava girmenin de bir garantisi yok.
  • basitmakina  (09.01.14 10:47:46) 
bir iş için 6 alması gerekiyormuş. zaten girdikten sonra 6dan da yüksek bekliyormuş ama gidip 5.5 almış. duyuruda niye bu kadar eleştirel tavır takınılmaya başladı anlamadım.

bu arada listening gibi bir bölümde notunun yükselmesi çok çok az bir ihtimal. tavsiyen onun yerine 2 katı para ver, bir daha gir. hani writing, speaking olsa riske değer diye düşünürdüm de listening'in subjektif bir değerlendirmesi biliyorsun ki yok. cevap kağıdına bakıp ya doğru ya yanlış diyecek.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (09.01.14 10:48:36 ~ 10:58:05) 
benzer bir süreç yaşamadım ama IELTS tecrübesi olan birisi olarak söyleyebilirim ki her sınavda belli bir doğru sayısı belli bir puana tekabül etmeyebiliyor, o sınavın ortalamasına göre 0,5 puan yukarı ya da aşağı olabiliyor bu bir. ikinci olarak farkında olmadan spelling hatası yapmış olabilirsin. 3. olarak ilgili soru başlığı 1, 2 ya da 3 kelimeyi geçmeyecek şeklinde bir bilgi içerir ve sen bu kurala uymadıysan yine doğru sayılmaz. mesela bazı sorularda yalnızca bir kelime sorunun cevabıdır ama sen iki kelime olarak cevaplarsın mesela. son olarak distraction dedikleri yanlışa düştüysen doğru sandığın bazı sorular yanlış olabilir.


  • candanag  (09.01.14 11:01:29) 
eleştirel tavır takınmanın neresi yanlış anlamadım? adam zaten soru soruyor, itiraz etmek mantıklı mı diyor, öneriler neler diyor. eleştiri bekliyor, öneri bekliyor. bende itiraz etmesine değmeyecek kadar küçük bir yanlışlık olduğunu söylüyorum. bu gibi sınavlarda yanlış değerlendirilme yapılma olasılığı çok az. bundan dolayı çok bariz düşüklükler var ise itiraz etmek gerekir. 7 bekliyorken 3 alırsan git itiraz et tabiki. ama 1 2 puan düşük almak gayet normaldir. hatayı sınav sisteminde değil kendimizde aramak gerekir.


  • evet soyadim gercekten mucuk  (09.01.14 11:08:30 ~ 11:09:06) 
sandığınız kadar iyi olmamanız sınavın hatalı olmasından çok daha olası bir ihtimal.


  • 386 dx  (09.01.14 11:37:32) 
Abi yazım hatası yaptıysan bir harf bile sildiriyor soruyu. Ama itiraz et. Haklı olursan paranı veriyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. İtiraz edip writing'de yarım puan yükselten biliyorum.


  • sen git ben geliyorum  (09.01.14 12:08:40) 
yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
kalan üç bölümde beklediğim ve ortalamanın üzerindeki puanları almam neticesinde böyle bir yola başvurmak istedim. elbette ki farkında olmadan veya bilgisizlikten yanlış cevap vermiş olabilirim. bunun farkındayım. sınava laf atma durumum olmadığı gibi, dil seviyeme laf atılmasının da bir gereği olduğunu düşünmüyorum.
bildiğim kadarıyla sınavlar elektronik ortamda okunmuyor. her ne kadar doğru sayısı-puan endeksi değişken olsa da tahminim bir fazla doğru sayımda başvurum için istenilen puana erişebileceğimi düşünüyorum.
bu doğru sayısının yanlış toplanması, sınav değerlendirmesi yapan kişinin yazının okunaklı olup olmadığı ile ilgili öznel bir yaklaşımda bulunma ihtimali hakkında bir bilgim olmadığı için bu soruyu yazdım.
aradaki 0.5 puan tüm hayatımı etkileyecek bir karar vermeme engel teşkil etmekte. yoksa, niye hepsi pekiyi değil diye bir takıntım da kesin yanlışlık olmuştur diye bir iddiam da yok.
itiraz etsem de etmesem de yeniden sınava girmek zorundayım. itiraz sonucunu bekledikten sonra sınava girersem başvurumu yapmak için yeterli sürem olmayabilir.
tekrardan ilgilenenlere teşekkür ederim.
  • basitmakina  (09.01.14 12:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.