[]

sahte diploma ile iş bulmak

çok yaygınmış galiba. eski yahoo ceo'su bile sahte diploma ile iş yapmış. sonra ihbar mektubu ile ortaya çıkmış. japonyada türk bir akademisyen de vardı böyle. serkan anılır idi galiba.
şirketler veya okullar bu diplomaları kontrol etmiyor mu? uğraşmıyorlar mı? sahte diploma olduğu anlaşılınca hukuki problem olmuyor mu?



 
doğru düzgün kontrol etmiyorlar. o kadar birbirine bağlı belgenin sahte olabileceği akıllarına gelmiyor galiba. en son bi cuma aydın olayı vardı türkiye'de. adam sahte diplomayla bölüm başkanı olmuştu. hukuki sorun tabii ki oluyor dava açılıyor sahtecilikten falan. cuma aydın'ın mahkeme evrakları filan internette dolanıyordu.


  • rodeocu  (09.01.14 09:04:27) 
Şirket kontrol etmekle uğraşmaz.
ancak sözleşmede madde var daha önce verdiğin bilgilerin yanlış çıkması durumunda sözleşme tek taraflı olarak fesh edilir.
Firma çok gaza gelirse dolandırıcılıktan dava açar.

Hatta geçenlerde sahte cv ile bi kızla tanışıp sevişen adama tecavüz etti diye ceza verdiler.

Özetle gereksiz riskli işler.
  • croswell  (09.01.14 09:05:57) 
büyük firmalar ediyorlar. diplomaların üzerinde yer alan numaraları, bizzat diplomayı veren üniversite'yi arayıp soruyorlar,bizzat şahidim.

bunun neticesinde yakalanırsanız, resmi belgede sahtecilik ve nitelilikli dolandırıcılık suçlarından yargılanırsınız.
  • dahili meddah  (09.01.14 09:07:01) 
Kontrol söz konusu değil fakat ortaya çıkması durumunda çok ciddi sıkıntılar, davalar ve hatta hapis cezasi dahi söz konusu olabilir.


  • bilan  (09.01.14 09:07:02) 
kontrol edenine denk gelmedim.
bir çok yer fotokopisini istiyor zaten.
diplomayı içeri vermeden smmm stajı yapacam dedim adamlardan bir sürü evrak aldım.
sessiz sedasız verdiler. holding la hemde alanında 1 numara lan bi holding bu.
kontrol falan yok. ama öğrenilirse sıkıntı yani.
  • seyduna6687  (09.01.14 09:17:11) 
"2-5 yıl para cezasına çevrilemez" diye hatırlıyorum.kesin bilgi değil.


  • aşksız prens  (09.01.14 09:21:00 ~ 09:30:36) 
kucuk sirketler kesinlikle etmiyor, hatta bazisi diploma falan bile istemiyorlar. gotlerinden haberleri bile yok cogu sirketin, ik departmanimiz var vs diye sisinirler bir de. bu hadi neyse de, uzun zaman once tip fakultesinin yakinindan bile gecmemis bir adamin hastanede doktorluk yaptigi ve yillar sonra bunun fark edildigi haberi cikmisti, yuh aq demistim. sans eseri miydi, yoksa catch me if you can tandansli bir durum mu olmustu, o kadarini bilemiyorum.


  • beriberi  (09.01.14 10:35:36 ~ 10:36:35) 
bir kere yeminli çevirmende işim vardı o anlattı.sanırsam ukraynadan bulgaristandan alınabiliyormuş fakat işin zor tarafı onu tercüme etirip yök'e denkliğe başvurmak o sırada o ülkeye giriş çkışların kontrol edilirse anlarlar.


  • allstar  (09.01.14 10:44:10) 
geçenlerde bir müvekkilim sahte ortaokul diploması nedeniyle tutuklandı, hakkındaki soruşturma sürüyor, kamu davası açılacak resmi evrakta sahtecilikten. adam bunu ekonomik ve ailevi gerekçelerle mecburiyetten yapmış olmasına rağmen hakim acımadı tutukladı valla. kesinlikle yapmanızı tavsiye edeceğim bir şey değil.


  • nerdeyim ben  (09.01.14 11:49:38) 
  • peh peh peh peh peh peh peeeh  (09.01.14 11:53:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.