[]

Alacakaranlık ve diğerleri

Abiler.Ablalar.Kardeşler.

Size sorum şu.Samimiyim bu sorumda.NEDIR bu kitaplardaki karakteri kızlara bu kadar bağlayan şey. Allahım. Kızlar ağlıyor zırlıyor. Filmini 15 kere izleyen var. Nedir bu? Geçici bir heves olsa 7 aydır sürer mi tasası. Anlamıyorum yani. O Edward nedir yani? Ne yapmışta bu kadar sevildi? Hani kro erkekler daha çekici geliyordu kızlara? Hani serseriler güzel kızları kapıyordu? Noldu lan şimdi romantik edward büyüledi hepsini? Yok çok romantikmişte,yok öyleymişte,ısırmamış,şuymuş buymuş. Yemeyin beni. Bişi var bu kitapta ve kimse mantıklı bir açıklama yapamıyor. Kesin burada mantıklı şeyler söylenecektir. Cevaplarınızı bekliyorum.


 
ben bir bağyan olarak hiç etkilenmedim filmden (kitabı okumadım okumayı da düşünmüyorum.) fakat cidden güzel bir soru ne var bunda bu kadar sevilecek kızlar edward'a erkekler bella mıdır nedir ona aşık, vampirleri ben de severim ama bu kadar eften püften bir kitabı nasıl seviyorsunuz yahu? belki vampir hikayesinin günümüze uyarlanmışı olduğundan olabilir, yani insanlar kendilerini karakterlerle bağdaştırıyor olabilirler, transilvanya'da kocaman bir şatoda yaşayan korkunç iblisler yerine böyle bir dünya onların daha çok ilgisini çekmiş olabilir gibi geldi bana.


  • ziplayan meksika bamyasi  (07.05.09 22:36:05) 
edward aslında romantik, iyi çocuk değil, soğuk, yabancı birisi ve aynı zamanda da kan içen bir vampir, bildiğin canavar yani. ama kızı seviyor, ona kimseye davranmadığı gibi davranıyor, yani kız onun için özel. işte kızlarımızın sevdiği de bu, o kız olabilme ihtimali, bir erkek için istisna olmak da diyebiliriz, anlatabildim mi bilmem.
bence bu olsa gerek sebebi, çocugun kaşları olacak değil herhalde :)

  • pinking of you  (07.05.09 22:57:15) 
Kendini dizi, film vs' ye adamış, 'tam beni anlatıyo,aynı ben, volkan da böyle olsa ya' gibi ifadeler kullanan bayan ve türevlerinden uzak durmak lazım.


  • gns  (07.05.09 22:58:17) 
Sahiplenme falan filan diyorlardı geçende.
Ciddi anlamda, bu karaktere aşık olup, " böyle birini istiyorum, böyle bir erkek ancak vampir olurdu zaten -vampirle alakası olmasa ve aslında vampirlere küfür gibi bir "şey" den bahsediyor olsalar bile-" diyenler var. Takılma derim ben. Sevenlerin büyük bir kısmı 14-15 yaşındaki kızlar. Atlatırlar bir zaman.
Ha eşek kadar olup bayılıyoruz edvırda diyen tiplere de -ki var- akıl fikir ikilisini öneriyoruz.
Vampir değil ulan o, vampirler çok farklı şey deyince, modernize vampir bunlar da diyen çıkar, aldırış etmeyin. Anlatamazsınız vampir gibi şeylerin modernize hali ancak parodilerde geçer, geçmeli diye.
Ha bir de, ısırmama meselesine ancak sekter lan diyebilirim. Vampir dediğin ısırır.
  • sesee  (07.05.09 23:01:20 ~ 23:15:18) 
değil mi ya? vampir dedğin koparır hart diye. aşktan bahsediyorlar. hadi 2 vampir olsa neyse , allahın vampiri kalkıcak pasaklı bi kıza abayı yakıcak..yok ya? beklersiniz siz o "edwoooardd"'ı ..bekleyin bekleyin..


  • türk kelekom  (07.05.09 23:10:30 ~ 23:10:56) 
kahrolası kitap butun kızlarda var. kızların sevmesinin tek nedeni bence vampir - insan ilişkisine ait gariplikler felan falan. o salaklarda sanıyor ilk defa böyle bir film-kitap var amanda aman .

ben şahsen angel-buffy nin torunu olarak ne filmi izleyerek nede kitabı okuyarak onlara herhangi bir yamukluk yapmadım
  • alokozay  (08.05.09 00:15:38) 
çok garip ama evet; (git: 64711)


  • emraah  (08.05.09 00:24:01 ~ 00:24:15) 
valla geek bir kiz olarak edwarda kafam girsin diyorum. kitapta ya da filmde iki sumuklu teenagerin sumsuk asklarindan baska bisi yok. herif kizi sirtina alip kosturuyor diyeyse bu kadar hayran kitlesi yuh diyorum. o neydi hakkaten oyle ya.


  • islakkedisudankorkmaz  (08.05.09 01:47:35) 
açıkçası benim filmi izleme nededim sadece buydu..allahım herkes hasta, bayılıyo msnde fotolar..facebook'da statusler..dedim nedir bu..izledim..

şimdi vampir filmleri uzmanı değilim ama bu film vampir filmi falan değildi yani açıkçası..tahminim o ki kitap yazılırken hedef kitle belirlenmiş ve hedef kitleye çok güzel ulaşılmış..

benim asıl canımı sıkan yıllar sonra facebookda bulduğum ilk aşkım olan hatun kişininde edwardcı çıkması..bilseydim ben yıllar evvel böyle takılırdım..kader..
  • noctiluca  (08.05.09 04:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.