[]

üniversiteyi 11 yılda bitiren makine mühendisi

bu arkadaşın piyasadaki değeri nedir? bir arkadaşım değil bizzat benim. durumumu açıklayayım, 2006'da odtü makine mühendisliğini kazandım. ilk senemde hazırlığı geçtikten sonra psikolojik problemler yaşadım, okula devam edemedim pek. 1. sınıfta 2 sene üst üste derslere devam etmeyerek kaldım, 3. sene sonunda geçtim. 2. sınıftaki ilk senemde bikaç ders geçtim fakat psikolojik problemlerim devam etti ve 2. sınıfı bitirmedim. daha sonra maddi ve ailevi problemler başladı ve okulu bıraktım, çeşitli sigortasız işlerde çalışmaya başladım. son 3 senedir okumamama rağmen kaydımı hep yaptım çeşitli nedenlerden dolayı, transkriptimde tüm derslerim na haliyle. şu an 25 yaşıma geldim, problemlerimi aştım, artık bir diploma sahibi ve sonunda meslek sahibi olmak istiyorum fakat yeni yönetmelikle gelen ve intibak denilen bir durumla karşı karşıyayım ve bu durumda halihazırda bitirmesi zor olan bölümümü bitirmem artık daha zor. tabi bu durumda sınava tekrar hazırlanma ve başka bir şeyler okuma ihtimali beliriyor fakat 8 sene öncesine göre bilgilerimin ve zekamın körelemsi ve dolayısıyla kendime çok güvenmemem gibi bir durum var. ayrıca biliyorum ki kendimi verirsem bölümümü en kötü 3 senede bitiririm ve işin ilginç şekilde iyi yani ortalamam da çok fena değil, yani iyi bir noktaya çekilebilir bir halde. şu an büyük bir ikilemdeyim, ne yapsam bilemiyorum. 11 senede okulu bitirmiş bir mühendis, bitirdiği bölümün adı odtü makine olsa da, değersiz kalır mı? iş bulur mu, bulursa nasıl bir iş olur? iş veren ne gözle bakar? bilen dostlar, bi el atıp akıl fikir verin de şu sınava mı hazırlansam yoksa okula mı devam etsem adlı ikilemimden çıkıp kendim için doğru kararı verebileyim.




 
Hahahah niye değersiz kalsın amk. Bitir tabii abicim manyak mısın. Rica ediyorum bitir okulu al diplomanı. ODTÜ Makine diyorsun. Onu geçtim makine yani. Rahat ol.


  • roket adam  (08.01.14 23:20:26) 
arkadaşlar -laf olsun diye demiyorum bak cidden- sağolun ama hani biraz daha detaylı, açık tavsiyelere ihtiyacım var. yani tavsiyenin her türlüsüne ihtiyacım var aslında ama devam et diyorsanız neden ve "piyasa" hakkında biraz daha bilgi vererek yaparsanız bunu sevinirim, teşekkürler.


  • mj  (08.01.14 23:29:46) 
11 senede bitirmiş bir mühendis hiç bitirememiş mühendis olamamış insandan bin kat iyidir.

25 yaş hiç bir şey değil. istersen yeni bir okula bile girebilirsin. ama bence 2-3 sene daha oku, sonra başka bir bölümde yüksek lisans yapabilirsin.
  • mea maxima culpa  (08.01.14 23:33:33) 
25 genç bir yaş yani bence çok da geç kalınmış bir şey yok. iş dünyasını pek bilemem ama ileride marmariste bar işletsen bile odtü makine diploman nah gibi durur yani. okulu bitirdin 28'de diyelim, gayet normal yani çok var öyle insan. asıl koç.


  • habib  (08.01.14 23:36:52) 
hepinize tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. ben de devam etmeyi düşünüyordum bölüme, farklı akıllardan aynı şeyi duymak güç kattı yeminle, sağolun. ama biri de çıkıp bak kardeşim iş dünyası şöyledir böyledir diye anlatsa be arkadaş :)


  • mj  (08.01.14 23:41:44) 
Bilgisayar mühendisliği diplomamı aldığımda 29 yaşındaydım, şu an çalışıyorum, gayet düzgün bir işim var. Üstelik ODTÜ de değil bitirdiğim üniversite. Bitir derim. Ama bir yandan mesleğinle ilgili bir iş yaparsan daha iyi.


  • uckac  (08.01.14 23:50:32) 
11 degil 30 sene de okusaniz turkiye'de sirf odtu mezunusunuz diye rahatlıkla is bulabilirsiniz.


  • japon askeri  (08.01.14 23:53:16) 
Kesinlikle devam etmelisin. 2005 girişli 2012 çıkışlı bir mühendisim. okulu 7 senede bitirmemle hiç kimse ilgilenmiyor, ilgilenmedikleri gibi bilmiyolarda. İnsanlar böyle şeyleri kriter olarak almıyor, en azından benim gördüğüm bu.


  • zbrs  (08.01.14 23:54:18) 
kaç senede bitirdiğini sormazlar. odtü mezunu olduğunu görünce alınırsın muhtemelen.
odtüde okuyom. geçende taide çalışan bir arkadaş böyle didi.

  • mutevazi  (08.01.14 23:59:36) 
2000 senesinde makine mühendisliğine ailemin tercihlerime müdahalesi sonucu girdim, atılıp geri döndüm, sonra külliyen bıraktım. Ev arkadaşım da benimle aynı kaderi paylaşıyordu, ama kendisi bırakmayı tercih etmeyerek devam etti. Ailevi sebepler vs. derken kendisi bitirmesini kasım ayında vererek aralık gibi mezun oldu.

11 sene değil, 13 sene de olsa nasıl geçirdiğin önemli. Bu süre içerisinde mesleki olarak kendisini geliştirdi, 6 senelik iş tecrübesi olan yeni mezun mühendis şu anda adam, komik ama öyle.
Devam etmeye niyetin varsa, yardır , yaparsın.
  • stimpak  (09.01.14 00:17:11) 
yazılanların hiçbirini okumadım. anladığım kadarıyla okulu bitireyim mi diye bir özet var. sormuş birde bunu ciddi ciddi...

illa tavsiye istiyorsan okurken kesinlikle staj vs. yap. bitirir bitirmez işe girersin. 30'una gelmeden evlenir bir bakmışsın düzeni oturtmuşsun sen bile şaşarsın inan.
  • herospower  (09.01.14 00:21:26) 
bence sevinç duyarak bitirmeye başla. hazır psikolojik problemlerin de bitmiş, o halde geriye güzelce okulu bitirmek kalıyor. psikolojik sorunların nedeni de önemli tabi. derslerle alakalı sebeplerden sorun yaşadıysan böyle hard bir ortama ve bölüme geri dönmek aynı şeyleri tekrar yaşamana sebep olabilir. iş hayatında mühendis olarak bulunmadım ama belli bir iş geçmişim var. emin ol kağıt üstünde olan hiçbir şey umursanmıyor. sen iyi bir mühendis olursan eğer, bunların hiçbir önemi olmayacaktır. mesleği seviyorsan devam. yok ben başka şeylerle ilgileniyorum diyorsan sınava tekrar gir. ama odtü makine bırakılacak bir bölüm değil. yani bunu bırakan adam gider tıp okur en az. ya da kendini sanata, spora verir. gidip de başka bir şey okumaz.


  • hohoya  (09.01.14 00:23:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.