[]

kuş yeminden kediye ot olur mu?

muhabbet kuşu yemi.
vereyim hayvanlara yesinler diyorum. saksı biriktirdim, peynir kaplarını, toprakla doldurdum. attım kuş yemini içine. su verdim. sonra baktım ne varmış bunun içinde diye:

ak darı, sarı darı, kırmızı darı, kuş yemi, keten tohumu.

bu sonuncusu göte girebilir. farkındayım. neyse, bunlar arasında kediye kötü geleni yoktur di mi? arpa aradım bulamadım, darı falan iyidir di mi?

selam ve muhabbetle..

 
kenevir tohumu oluyor bazılarının içinde, ama kavrulmuş olduğu için o tohumun çıkacağını düşünmüyorum.

sanmıyorum ki diğerleri de çok farklı olsun, bence çim yetiştirin, kediler için 'kedi çimi' diye bir kit satılıyor onları araştırın.
  • Mackinaw  (08.01.14 19:18:31 ~ 19:18:43) 
keten tohumu denilen kavrulmuş olabilir ama olmayabilir de. bunun kuş yemi olarak satıldığında cezası yokmuş. ekilince olmuyormuş ama. şimdi ben ektim mesela, çıktığında potansiyel suçluyum.
pakedin üstünde "tozu alınıp elenmiştir" yazıyor. kavrulma vb bir şey yazmıyor. tohumlar canlı gibi. kedi çimi yok, aktar bulamadım etrafta. bulsam bir sürü alınacak ihtiyaç var..

tohumlara baktım, çıkar bunlar. balkonda duruyor saksı. keten çıkınca sökeriz başa bela almanın anlamı yok. darılar durur.
  • namus ninjası  (08.01.14 19:26:37) 
öhm fuzuli konuşursak eğer evinde uzun dönemler boyu marijuana yetiştirmiş bir kişi tanıyormuşum ben meğersem, başına da bi iş gelmemiş onca yıl boyu, zaten dışarıdan birinin evinizin balkonundaki bitkinin ne olduğunu anlaması için baya bi yakınına girmesi lazım, ev zemin katta değilse hiç bir sıkıntı olmaz, bitkiler olurda çok büyür kokmaya başlarlarsa saksıları temizler bi daha dikersin ama kedinin çok hoşuna gideceğini düşündüğüm tarzda bitkiler değil bunlar, çim seviyorlar o yüzden çim dedim karınları ağrıyınca 2 lokma yiyolar, arasına girip uyuyolar oyun oynuyolar ağızlarını burunlarını sürüyolar çime, başka bitki bu etkiyi yaratmayabilir.


  • Mackinaw  (08.01.14 19:32:29 ~ 19:32:57) 
çok gizli manyak acayip bi başlık bence bu.


  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (08.01.14 20:20:22) 
ben bizim kuşun yemini dikiyodum saksıya, onu yediriyodum çim yerine.


  • innerbliss  (08.01.14 20:38:03) 
6 günün sonunda çimlenme yok. toprağı kazıdım, büyük tohumlar hemen dağıldı. kavrulmuşa benzemiyor ama galiba kavrulmuş evet.


  • namus ninjası  (14.01.14 22:10:06) 
ben dediydim ama


  • Mackinaw  (14.01.14 23:10:00) 
mack, hatalı sulama olma ihtimali de var. birkaç tohuma baktım, çimlenmeye başlayıp ölmüş gibi duruyorlar. kuş yemini n2 yöntemiyle paketlemişler tazeliğini korusun diye. bu da tohumun içindeki embriyonun oksijen ihtiyacı var ise tohumun çürüme sebebi olabilir. otopsim sürüyor.


  • namus ninjası  (15.01.14 15:14:45) 
ahahah olayın kökenlerine inmişsin.

ilkokuldayken pamukta fasulye çimlendiriyoduk, hatırladın mı?

heh işte aynı yöntemle tohumları önce ıslak pamuk arasında küveze al, çimlendir, sonra internetten nasıl ekildiğini öğren, bi de öyle dene bakalım daha sağlıklı bi yöntem bu.
  • Mackinaw  (15.01.14 16:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.