[]

Kapadokya'da 2 Gün

Süresi dolmakta olan THY millerimizi yakmamak uğruna, 2 günlüğüne Kapadokya'ya gidiyoruz, cuma sabah 11de Nevşehir'e varıyoruz, cumartesi akşam 22'de uçağımız var, kalacağımız otel de Mustafapaşa'da. Bu iki günü nasıl değerlendirmeli?

Daha önce Kapadokya'ya hiç gitmedik, bir yeraltı şehri görmeden, Kapadokya'yı gördüm denir mi? Ihlara Vadisi'ni hep duyardım ama bu mevsimde oraya gitmek anlamsız, yazın, baharda güzel olur dediler.

Aklımızdan geçen cumartesi günü bir bölge turu satın alıp, Göreme Açık Hava Müzesi,Çavuşin Köyü,Avanos,Paşabağı,Devrent Vadisi ve Ürgüp'ü görmek. Tur satın almadan buraları dolaşmak anlamlı mı, yürüme mesafesi diye okumuştum ama sonra baktım 15-20 km ediyor tamamını dolaşmak, o kadar enerjimiz yok:)

Cuma günü ne yapmalı, Nevşehir'den yeraltı şehirlerinin olduğu Derinkuyu ve Kaymaklı'ya toplu taşıma ile ulaşmak kolay mıdır? Araçsız gidiyoruz, çok fazla para harcamak da istemiyoruz, yani taksiyle ulaşabilirsiniz dediler ama mil kullanmak uğruna çok paralar harcamak anlamsız, ne yapmalı, nasıl bir plan çıkarmalı?

Bilirkişilere şimdiden teşekkür ederim.

 
dini bütün kedi, teşekkür ederim cevap için, zaten cumartesi günü bir tura katılıyoruz, demek doğru kararmış, ilk gün tur saatleri uymuyor varış saatimiz nedeniyle, bu durumda o gün tura vs katılmadan sadece yeraltı şehirlerine gitmek anlamlı mı, yoksa Ürgüp ve çevresinde mi takılmalı ona karar vermek lazım.


  •   (08.01.14 11:27:59 ~ 11:30:41) 
Kendi aracınız olsa ya da kiralayabilseniz, 2 günde bir çok yeri rahatça gezerdiniz. Biraz yorucu bir gezi olurdu ama keyifli geçerdi.

Anlaştığınız firmanın tur programını bilseydim, ona göre şuralara da mutlaka gidin diyebilirdim. Aklıma gelen en önemli yerleri yazayım ben.

Zelve Müzesi
Paşabağı
Göreme Müzesi
Güvercinlik Vadisi
Kızılçukur
Uçhisar
Ortahisar
Dervent

Antik Kent ya da Kilise Merakınız varsa:

Yılanlı Kilise
Tokalı Kilise
Saklı Kilise
Üzümlü Kilise
Karanlık Kilise

Ihlara Vadisi zaten klasik, tur programında burası varsa, zaten Nar Krater Gölüne ve yeraltı şehirlerine sizi götürürler.

En iyi panoramik manzara için Uçhisar Kalesine çıkmanız gerek. Ürgüp'ün en güzel manzarası da Temenni Tepesinde, şarapsız gitmeyin.

Yemek için bence Avanos Tafana Restaurant bir numara. Testi kebabını yiyin mutlaka. Bazı restoranlar gibi güveci önce pişirip, testinin içine doldurup ısıtıp getirmiyor. Yarım saat kadar kebabınızın pişmesini bekliyorsunuz. Avanos'a gitmişken, köprünün üstünden geçip, Kızılırmağı da izleyin.

Şarap almak için Turasan son tercihiniz olsun. Ticari şarapları çok kalitesiz. Ürgüp'te ev yapımı şarap satan yerler var. Kocabağ şarapcılığa yakın, hamamın bitişiğinde "Local Wine House" var. Ev şarapları yapıyor. Kaliteli ve uygun fiyatlıdır.
  • bugraa  (08.01.14 15:07:01) 
bugraa bilgiler için çok teşekkürler. Maalesef ehliyeti kimlik niyetine kullandığımız için araba kiralayamıyoruz, motor kullanıyoruz ama havanın motorla dolaşmaya uygun olacağını sanmıyorum, bir de motosiklet kiralayan yerlerdeki kasklara güvenmiyorum.

Tur kapsamında gideceğimiz yerler:
Göreme Açık Hava Müzesi
Çavuşin Köyü
Avanos
Öğle Yemeği
Paşabağı
Devrent Vadisi
Ürgüp

Bahsi geçen diğer yerlere ulaşım kolay mıdır,? Kalacağımız otel size Kızılçukur turu ayarlayalım demişti. Nevşehir'den direkt Derinkuyu'ya ulaşmak anlamsız mı olur?
  •   (08.01.14 20:49:13) 
Aracınız yoksa Derinkuyu-Ihlara yönüne gitmek manasız olur. Oraları bir sonraki gelişinizde görürsünüz.

Bir gün boşluğum var demiştiniz.İşte o boşluğunuzda Kızılçukur ya da Uçhisar seçimini yapacaksınız. Bana sorarsanız Uçhisar derim. Kaleye çıkıp, Kapadokya'yı panoramik izlemek harika.
Eğer şarap alacaksanız, Uçhisar'dan Ürgüp'e geçip hem alışverişinizi yaparsınız hem de Ürgüp'ü gezersiniz. Hala vaktiniz varsa Temenni Tepesine çıkar, biraz daha manzara izlersiniz.

Kapadokya'ya 3 kez gittim. İlk ikisinde Turla gittim. Turun bizi götürdüğü yerleri yine onların bize verdiği sürelerde iyi kötü ancak gezebildik. Ancak üçüncüde gittiğimde kendi aracımla Kapadokya'yı 4 günde ancak gezebildim. Üstelik gündüzlerin en uzun olduğu haziran ayında.

Bir sonraki gidişinizde bir kaç arkadaş toplanıp araçla giderseniz, asıl Kapadokya'nın tur programında olmayan, sizin tesadüfen görüp gezdiğiniz yerler olduğunu anlayacaksınız. Üstelik bir kaç kişi gidince o mistik hava çok daha güzel bir hal alıyor.
  • bugraa  (08.01.14 23:39:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.