[]

Yağların kasa dönüşmesi

İki ay önceki kiloma dönmek istiyorum. Rejimle birlikte spor da yapmaya karar verdim. Ama diyorlar ki kilo vermeden direkt spora da başlarsan yağların kasa dönüşür, tartıda zayıflamış görünmezsin. Böyle bir şey olabilir mi cidden? Yağların erimesi sonra kasa dönüşmesi değil mi? Rejimle birlikte spora da başlamam kötü mü? Hamlığımı bir iki haftada atarım. Uzun vadeli olacak. Spor gurularından önerilerini bekliyorum.




 
Yağ kasa dönüşmez. Kadınlarda kas kütlesi çok zor artar.


  • arnold schwarzeneger  (08.01.14 08:26:13) 
yağ kasa falan dönüşmez bu kadar saçma bir öneri duymadım.
erkeklerde yaş göbek, kadınlarda kalçada youn oluyor, siz spor yaypı kolları kalınlaşmadan göbek ve kalça kası yapan insanlar gördünüz mü ?

yalnız şöyle bir durum var, kaslar ağırlık olarak yağdan daha ağırdır; yanisi yağ suda batmazken kas batar mesela. daha ince göründüğünüz halde kilonuz artabilir dahi.

şöyle bir örnek vereyim, diyelim 80 kilosunuz 16 kilo yağ kütleniz var ( ölüçümleri yaptırabilirsiniz ) %20 yağ ise erkeklerde çok yağlı oluyor.
ama diyetle ve en başta kardiyo ile 8 kilo verip yağınızı 6 kiloya çekip 2 kilo da kas aldığınız varsayalım, yağ oranınız bi anda %8 oluyor ki bu da 0 yağ gibi bişi.

diyet ve sporda kilo verirken önemli olan, kasları yakmadan yağı azaltmak. bunun içinde öncelikle kardiyo yapmanız gerekir, kas çalıştırırsanız bu aşamada, yetersiz beslenmeden kaslarınız azalacaktır.
  • joe dalton  (08.01.14 08:27:08) 
ağırlık kaldırmaya yöneleyim deme, yüzme gibi, uzun ve tempolu yürüyüş gibi aktivitelere yönel. gıda miktarını da azalttın mı direkt yağdan yakarsın sorun olmaz.


  • su ustunde yasayan balik  (08.01.14 08:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.