[]

Acer Laptopun Ekrani Neden Isinir

Selam bilgisayardan anlayan teknikciler,

Yeni aldigim Acer aspire v5 laptopumda, ekranin altinda "acer" yazan yerden baslayarak ekranin sag ucuna kadar olan yerde belirgin bir sicaklik var. neden olur ki bu, normal midir.

resim icin: www.google.com

laptopun sogutucusu tam buranin altinda ama kasa o kadar isinmiyor ki ekran isinsin.

bir de i7 islemcili olmasina ragmen nette dahi istedigim kadar hizli degil, fan cok calisiyor ve kismen gurultu yapiyor. bunun derdini anlamak icin bazi programlar varmis, biseylerin isisini olcuyormus, netten baktim ama her sitede farkli sey yaziyordu, siz ne tavsiye edersiniz tesekkurler.

 
ekran hakkında bilgim yok. fan ses çıkarıyorsa toz bağlamıştır teknik bilginiz varsa kasayı açıp fanı temizleyin. yoksa elektrik süpürgesini çalıştırıp kasanın yanlarındaki fan çıkışlarına tutun. donanım ısılarına piriform speccy indirerek bakabilirsiniz. ayrıca yeni nesil işlemciler işlem yüküne göre hızını artırır. yani yaptığınız işlemlerin gerektirdiği performansa göre hızını kademe kademe artırır max ghze kadar. eğer bilgisayar şu linktekiyse www.istanbulbilisim.com.tr işlemciniz 1.8ghz hızla başlıyor işlem yükü arttıkça max 3ghz hıza kadar artıyor.


  • zombie0  (08.01.14 04:01:03 ~ 04:05:54) 
Sakin supurgeyi tutarken pc acik olmasin fani elinize alirsniz. Sicaklik olcmek icin cpuid hw monitor kullanabilirsiniz. Asiri isinma durumu switchable graphics yapilandirmalarini dogru duzgun yapilamadigi icin olabilir.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (08.01.14 04:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.