[]

Alaşım Janttaki Çizik ve Çukurlar

Arkadaşlar,
Bugün otomobillerle ilgili sorduğum üçüncü soru oluyor, biliyorum ama...
Otomobilin alaşım jantlarındaki çizik ve çukurların kapatılması mümkün müdür? Yoksa tek çözüm yeni jant almak mıdır?
Mümkünse maliyeti nedir?

 
macunla kapatiyor onu boyacilar, ama jantin kalitesi ve ala$imdaki malzemesi de onemli bazi malzemeler macun tutmuyor. ne tur bi jant olduguna bagli maliyeti, orjinal jant kapaklari cok pahali degil ama jantin kendisi pahalidir. 300 - 500den baslar.


  • notorious  (25.05.07 13:22:00) 
Jant kapağı değil, doğrudan alaşım jant.
Peki macunla kapattıktan sonra üstüne metalik boya atıyorlar mı? Yenisi gibi oluyor mu yani?

  • actionary  (25.05.07 14:39:36) 
krom ya da nikelaj ise kaplama yapiyorlar ustune. ama bu dedigim kucuk cukur ve cizikler icin gecerli. catlak varsa degi$tirin. bursa sanayinde yapiyorlar :)


  • notorious  (25.05.07 16:00:53) 
hatirladigim kadariyla alasimin uzerine atilan cila koruyucu vs. cizilir bu tur jantlarda.alasim kismina bisey olmaz. bu yuzden de cizilen janti bir guzel zimparaliyorlar (elle degil tabi makinasi var) sonra cila koruyucu felan tekrar surup yenisinden bile daha yeni hale getirebiliytorlar ama nerde kaca yaparlar bi fikrim yok.


  • mandayuvasi  (09.07.07 20:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.