[]

Uzun Süreli Ayrılık Sonrası Türkiye'ye/Memleketinize Dair Özlemleriniz

paralel nitelikte bir soru sorulmuş olabilir daha önce, aklıma gelen birkaç aratma dahilinde rastlayamadığım için bu anketvari soruyu sorma ihtiyacı duydum.

memleketinizin Türkiye sınırları dahilinde olduğu genel varsayımı altında söz gelimi 1 yıl veya daha uzun süre eğitim/iş vs. sebepleri doğrultusunda kendi isteğiniz doğrultusunda gitmeyi istediğiniz bir başka ülkede bulunuyorsunuz. Türkiye'de geride bıraktığınız bir eş-dost-sevgili-aile vs. yok. akrabalarınızla da iletişiminiz sıfıra yakın. Yurt dışında bulunduğunuz kent/bölgenin yakınlarında Türk nüfusunun da pek olmadığını varsayalım -bu varsayımla özellikle Almanya'nın belli bölgelerinde hatırı sayılır nüfus oluşturan gurbetçilerimizin aracılığı ile Türkiye kültürüne ait çeşitli izleri de göremiyorsunuz-. Böyle bir durumda Türkiye'ye ya da özel olarak memleketinize/kaldığınız yere dair hangi özlemleriniz olur, neleri özlersiniz kısaca. Özellikle bu varsayıma yakın şartlarda yaşamış olanların verecekleri ilginç cevaplar olacağını düşünüyorum yaşamamış olanların yanında.

benim aklıma ilk yeme-içme olayları geliyor. ne bileyim şu kentin şurasını görmem lazım gibi -mesela İstanbul Boğazı- ya da kahve kültürü, cami gibi ibadet mekanları, Ege-Akdeniz sahilleri, Türkçe iletişim vs. şeklinde cevaplayabilirsiniz. elbette genel itibariyle olumsuz olarak değerlendirilebilecek x kuyruğu, y kentinin trafiği falan da kabuldür.

 
ben ailem disinda hicbir seyi ozlememistim 2 yil boyunca. yeme icme de dahil. gittigim yer fairfax, virginia.


  • Sarix  (07.01.14 21:46:48) 
(bkz: yurtdışındayken en çok özlenen şeyler)
Kişisel olarak ayran. En çok ayran.

  • aychovsky  (07.01.14 21:48:00 ~ 21:48:08) 
yeme/içme öncelikli. bi de akdeniz sahillerini özlüyorum.


  • ermanen  (07.01.14 21:59:34) 
ilk yeme içmeyi özlüyorum. almanya ve belçika'da da yaşadım bi süre ama her ne kadar türk market bakkal çakkal olsa da, bi eminönü balık ekmek, bi arabada nohutlu tavuklu pilav, bi midye dolma falan yok hiçbi yerde.

sonra türkiye'deki kuralsızlıktan doğan bi hayat pratikliği var. mesela abd'de gözüm kızarmıştı doktora gitmiştim, iltihap kaptığı 150 metreden belliydi yani. ama antibiyotikli damla yazana kadar 30 kere götürüp getirdi beni. antibiyotik yazmamak için baya direndi adam yani. bizde olsa belki doktora bile gitmeme gerek kalmaz eczaneye gösterir hallederdim hemen. ha bu iyi bir şey mi? kesinlikle değil. ama insan buna alışmışken başka türlüsüne biraz zor ayak uyduruyor.

bunlardan başka da bir şey gelmiyor aklıma. geri kalan hiçbir şeyi özlemedim sanırım.

ek: bi de iklim ya. gittiğim yerler hep soğuk yerlerdi. ben -20'de otururken bir bakıyordum istanbul'da hava 15 dereceymiş. o zaman bi özleniyordu havası.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (07.01.14 22:03:30 ~ 22:04:32) 
türk insanını sevmiyorum. sevdiğim de yoksa bağlayan bir sebep yok demektir. netim bu konuda.

ama olum, anğara bebesiyiz biz. angara değil, anğara. sosyal medyanın çıkarttığı bir şey angara. neyse.

açıkçası yağmur yağarken iki mont üst üste giyip kapşonu kafama çekip coldplay dinleyerek karanfil-sakarya arası önüme baka baka yürümeyi gerçekten çok özlerim. güven park'ta 143'ün durağında elimi dışarı uzatıp ne kadar yağıyor diye bakmayı, arkadaşımın yüzüne öyle vurmayı.

cidden özlerim bunları.
  • zazazaraeta  (07.01.14 22:08:14) 
İnsanını çok özlerim. Bakkal Hami amca kafası yani. Türk kızını. Yeme içme ve sahillerini. İklimini. Her şeyini özlüyorum amk yerinin. Sikeyim böyle işi.


  • roket adam  (07.01.14 22:11:23 ~ 22:11:46) 
-yemek olayini ozluyordum basta, lakin insan kafaya koyunca her seyi yapabiliyormus. baklava bile yaptim, o kadar!
-onun disinda angara sokaklarinda dolanmayi ozluyorum, yuksel'de banklara oturup geleni geceni seyretmek vs vs. zazazaraeta +1.
- devlet dairesi muamelesini hic ozlemedim. her sey duzenli bulundugum yerde, nerede ne yapman gerektigini, hangi belgelerle isini halledecegini biliyorsun.
  • yetersiz veri  (07.01.14 22:49:46) 
2 yildir araliksiz olarak yurtdisindayim.
sicacik yumusacik pogaca+ayran kesinlikle en buyuk ozlemim.
bazen, oturdugum yere 30 dakika uzaklikta turk kasabasina kacamaklar yapiyorum ama benim bunu HER GUN almam lazim arkadas!
  • jemjum  (07.01.14 22:58:38) 
cok az turk goruyorum, babam haric kimseyle konusmuyorum, ya da cok cok nadiren. 2 yili gecti. en cok ozledigim seyler:
tahinli corek
gevrek ayran
pinar beyaz
sekerpare
yaprak sarma, biber dolma
yesil biber
tarihi pastaneler
cesitli ev borekleri-pirasalisindan patlicanlisina
nadiren uzun otobus yolculuklarimi ozluyorum
bogazi ozluyorum
taksi sonra, cok ozluyorum
kiymali pide
iskender bol tereyagli
  • dnznc  (07.01.14 23:02:24) 
Amerika ve Almanya'da yaşadım/yaşıyorum yemeklere duyulan özlem gibi bi özlem yok ya.

Bakın Almanya diyorum dünyada belki en rahat yaşanabilecek yerlerden biridir bu anlamda. her köşe başında dönerci var ama yaptıkları dönerden başka herşeye benziyor. Türk mahallesinde Kocaman Türk restoranına gidiyorsun cuma akşamı, bugün lahmacun çıkarmıyoruz diyor, mavi ekran veriyorsun falan. Düşünsene Türkiye'de lokantaya gidiyorsun ve bugün lahmacun çıkarmıyoruz diyorlar, orayı yıkarlar.

Tabii ben en çok Adıyaman çiğköftecisini özlüyorum gelince çiğköfte diyeti yapıcam.

Onun dışında günlük hayattaki kural rahatlığını, hayatın 8 de bitmemesini hatta trafiğini bile özlüyor insan. Boş yolda 50 km geçmeyen insanları gördükçe sinir krizi geçiresin geliyor falan.

Of amma dolmuşum ulen.
  • giderbey  (08.01.14 00:04:28) 
bi kaç arkadaş
sivri yeşil biber kokusu
tel şehriye çorbası

başka bi şey yok. ama bu sayılmaz çünkü ne arasam var burda.
  • compadrito  (08.01.14 01:42:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.