[]

zenit'ten anlayanlar bir bakablir mi? (capsli)

bu sayılar ne anlama geliyor? evde taşınırken buldum, fotoğraf çekmede kullanılabilir mi çok mu eski?




 
lensindeki 16 11 8 5,6 4 2,8 2 yazan kısım diyafram oluyor. 2'deyken diyafram tamamen açıktır. 16'ya doğru gittikçe kapanır, böylece daha az ışık almasını sağlar.

sarı yazan numaralar da, netliği sağlayabilmen için ölçü numaralarıdır.

bir de fotoğraf makinesinin üstünde, sağdaki kısım enstantene hızıdır. oradan perdenin açılma hızını ayarlayabilrsin. B, 30, 60, 125, 250, 500. bunlar saniye oranlarıdır. 1/30, 1/60 vs. B modu da, Bulb mod yani denklanşöre basılı süren kadar perde açık kalır.

soldaki ISO kısmı da, taktığın filme göre ayarlanabilecek bir şey. bir makara film alarak başlayabilirsin. çok eski bir makine değildir. Sovyet Rusya'nın son zamanlarında üretilmiş ve üretimi 90'lara kadar sürmüş makinedir. İlk makinem, ilk göz ağrımdır.

Fakat evde bayadır kullanılmıyorsa keçelerini temizlemek gerekebilir. Ama kozmetik olarak iyi görünüyorsa deneyebilirsiniz.

Satmaya kalkarsanız da, Hayyam'da 150 civarı olmasına rağmen internette 120 - 100 civarına gidiyor.

edit: bu makineyle çektiğim fotoğrafları görmek isterseniz mesaj atabilirsiniz. ben de size bu makineyle çektiğim birkaç fotoğrafı linklerim.
  • deniztarafinabakankale  (07.01.14 21:48:24 ~ 21:49:16) 
Helios 44m-4 lensin modeli. Lens 58mm odak uzaklığına sahip. 1:2 de maksimum diyafram açıklığının 1:2 veya f-stop 2 olduğu anlamına geliyor. 52x0.75 takılabilecek filtre ölçüsü.

lensin etrafındaki sarı rakamlar odaklama uzaklığı, yani kaç metre uzaktaki cismi net görmek istiyorsan ona ayarlıyorsun zaten vizörden bakarken anlarsın.
beyaz rakamlar diyafram(f stop) ayarı. 2 en çok 16 en az ışığı alır.

makinenin üzerinde vizörün sağında göreceğin B 30-x 60 125 250 500 ise enstantane yani saniyenin 1 bölü kaçında ışık alacağını belirler. örn: 125 te iken saniyenin 1/125'i kadar zamanda perde açık kalır.
senin kullanacağın f-stop ve enstantane ayarı. buna göre ışık alma ve zamanlama yapacaksın. bunları ve daha fazlasını internette bulursun zaten.

yeşil rakamlar neye yarıyor ben de bilmiyorum.
  • r_u_h  (07.01.14 21:54:32) 
üzerindeki güzel bi lens canon 50mm 1,8 gibi bu da performans lensi.hem bu 44m-4 kaplamalı sanırım 6 bıçaklı.bi düşük modeli olsaydı 8 bıçaklı olacaktı.44-7 olsaydı daha yeni bi ürün olurdu ki ışık geçirgenliği daha iyi olurdu.ama kondisyon iyi gözüküyor.hiç hırpalanmamış.makinada güzeldir.slr makinan varsa ayrı bir adaptör ile lensi slr a takabilirsin ben öyle yapıyorum.


  • enginornek  (07.01.14 22:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.