[]

Avrupa'da gezmelik yer!

Merhaba arkadaşlar,

Şubat ayında erasmusla ispanya'ya gidiceğim. Şimdi erasmusa gitmişken tabiki de gezmeyi düşünüyorum. Maddi olarak pek sıkıntım yok ama öyle çokta açılamam. Kız arkadaşım da yanımda olucak.

Soruma gelirse, nereleri kesinlikle görmeli? Şimdi aklımda olan belli başlı yerler var. Bu alplerin doğası moğası çok hoşuma gidiyor. Bu tarz yer önerileriniz var mı? Morschach var, hallstat austria var aklımda olan. Biraz bu tarz yerler?

Birde tabi genel yerler için önerileriniz nelerdir? Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Hollanda, Belçika, belki Polonya ya da Çek Cumhuriyetini gezmeyi düşünüyorum. Bu ülkelerde şu şehirleri kesin gör dediğiniz yerler var mı? Bu ülkeler arası tavsiye ettiğiniz ulaşım aracı nedir?

Son olarak, ya yine bu isviçre ya da avusturya'da bir şehir vardı. Böyle etrafı surlarla çevrili gibi bir şehir. etrafında akarsu vardı sanırım. bir ayrıntıda bazı yerlere sadece bisikletle mi ne giriliyor, öyle bir şey hatırladım. Orasının adını bilen varsa çok güzel olur.

Çok uzun oldu ama ufak ufak şeyler yazarsanız çok sevinirim.

 
Önce ispanya'dan başla derim zira her bölgesi birbirinden farklı. Endülüs ayrı Galiçya ayrı. Ondan sonra Fransız Riviera'sı derim. Paris falan da tabii. Ama güney Fransa pek güzeldir. İtalya da İspanya gibi her bölgesi farklı. Kuzey İtalya ile güneyi çok farklı. Ya uzun bir geziyle ya da ayrı ayrı görmek gerek.


  • whoosie  (07.01.14 20:25:23) 
Mühendis misin? Mühendissen Stuttgart'taki Mercedes ve Porsche müzesini, Münih'teki BMW müzesini görmeni tavsiye ederim. Değilsen sadece Münih'e gitsen de olur.


  • roket adam  (07.01.14 20:41:03) 
İbiza derim ama kız arkadaşla gitmeyin. Oraya gidince ayrılmayın ama yolları ayırın, bir gün tek yaşayın, sonra dönerken birleşin, İbiza'da olan orada kalsın. Birlikte olacaksanız da Mallorca'ya ve Menorca'ya gidin.
Kesinlikle görmek için 3P var: Prag, Porto, Paris. Hepsine de Ryan Air, Easy Jet vetürevleri ile hoplaya zıplaya gidebilirsiniz.

  • aychovsky  (07.01.14 20:41:05) 
son anlattığın yer "lucca" şehri gibi de duruyor. italya'da.
en.wikipedia.org

edit: gezmelik yer olarak da düşünebilirsin o zaman. nehir kenarında. merkezi surlarla çevrili. merkeze arabayla pek girilemiyor. dar sokaklar. tarihi binalar.
  • ermanen  (07.01.14 20:41:24 ~ 21:04:13) 
@ermanen, malesef orası değil
@roket adam, mercedes te pep stajyeriydim gitmek farz oldu stuttgart'a

  • kahpe ejder  (07.01.14 20:46:33) 
Belirttiğim şehir Bernmiş bu arada


  • kahpe ejder  (06.04.14 21:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.