[]

Kedime dair 2 soru daha

1- Hafta içi gündüzleri ev boş oluyor ve kedim yalnız kalıyor. Yavruyken evde yalnız kalmaya alışmıştı ama sonra 3 ay kadar evde sürekli birisi vardı. Şimdi ev tekrar boş olunca anırır gibi miyavlamaya başladı. Bunu nasıl engelleyebilirim?
2- Bir sefer çıksın dolansın diye apartmanın koridoruna çıkarmıştım. Şimdi sürekli dışarı çıkmak için miyavlıyor ve dış kapının koluna atlıyor. Ben de tasma aldım bahçeye çıkarayım diye ama ya bu sefer de sürekli bahçeye çıkmak için miyavlarsa? Yoksa günde 10 dakika çıkarsam yeterli olur mu?



 
bence hiç bahçeyi karıştırmayın şimdilik, kısır değilse hele. kemiksiz bu hayvanlar resmen, tasmadan bir kurtuluveriyorlar saniyelik bir iş kaçması.
bir iki yeni top alın çıngıraklı falan evden çıkmadan önce azıcık topla oynatıp topa kitlendiği anda kaçın, kediler akıllı hayvanlar muhattabı yoksa çok yırtmıyorlar kendilerini. tabi o miyavlama kızgınlık miyavlaması değilse. o halde yapacak bir şey yok.

  • alice practice  (07.01.14 18:22:50) 
ev boş olunca bağırmasına ekstra pek bir şey yapamazsın. yani onu oyalayacak oyuncaklar alabilirsin mesela. var öyle kedinin tek başına eğlenebileceği oyuncaklar internetten satın alabileceğin. onun dışında zamanla alışacaktır zaten. kediler pek eğitilemiyor ancak alışkanlık kazandığında bir davranışı kapabiliyorlar, işine gelirse tabii.

dediğim gibi olay alışkanlık. bir şeye alıştıktan sonra ondan vazgeçmesini sağlamanın tek yolu ona daha iyi bir alternatif sunmak. günde 10 dakika falan yetmeyecektir büyük ihtimalle. sonuçta tuvalet ihtiyacı için değil, tamamiyle eğlence amaçlı çıkmak istiyor. bu eğlencesini evin içerisinde bir şekilde yaratabilirsen kedin sıkılmaz ve dışarıyı aramaz. farklı oyuncaklar, gerekirse kendisine bir köşe ayırıp, oraya kedinin tırmanabileceği birkaç raf...vs ayarlayabilirsin. bu tip şeyleri seviyorlar.
  • tonoto  (07.01.14 18:25:43) 
aslinda buna cozum direkt 2. kedi. bizimki cok sessizdir ama bazen uzun zaman oynayamiyoruz, hayvan uzgun uzgun bakiyor, gelip koltugumu tirmalamaya filan basliyor dikkat cekmek icin.


  • fortisvita  (07.01.14 18:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.