[]

Schengen Sorusu

Selamlar,

Ocak ayında yapacağım bir Almanya seyahati için Alman Konsolosluğundan vize aldım 6 aylık. Ancak seyahat iptal oldu. Şimdi Mart'ta bir Prag seyahati var. İki sorum var konuyla ilgili

1- Daha önce Çek Cumhuriyetine girişim yok. Almanya'dan aldığım vizeyle sıkıntı olur mu?

2- Daha önce Almanya'ya da girişim yok. Yarın öbürgün yolum acı vatana düştüğünde, sen bizden vize aldın da neden bize gelmeden Prag'a gittin derler mi?

Bu sorular bu arada bence tamamen gerizekalıca. Ama sormak durumundayım. Çünkü başka bir arkadaş Fransa vizesiyle gittiği Almanya'dan ülkeye alınmayıp 12 saat gözaltında kalıp geri gönderildi. Hem de hiç bir problemi olmamasına rağmen.
Buradan sayın stefan füle'ye seslenmek istiyorum. Madem her ülkede geçmeyecek ne halt etmeye ortak vize kullanıyorsunuz, mal mısınız?

 
konsoloslugu arayip sorun isim vermeye gerek yok, vizenizi iptal edecek degiller o yonde bir korkunuz olmasin, en kotu arkadasin dedigi gibi almanya aktarmali gidersin ;)


  • nekodunlangafana  (07.01.14 16:11:40) 
önce almanya +1.

vize süren uzun çünkü. başka yerlere de gidersin belki sonra. bir daha vize aldığında sorun olmasın abi.
  • c1b2k3  (07.01.14 16:35:50) 
evet vize nerden alındıysa ilk önce oaya girmek gerekir yoksa siz de arkadaşınızın durumuna düşersiniz. hamburg falan yerine nürnberg'e gidip ordan da 20 euroya deutsche bahn'ın otobüsüyle 3,5 saatte prag'a geçebilirsin. hamburgdan falan 20 euronun altında uçak bileti bulursan o daha da güzel olur tabii.

bu arada, almanya'dan 6 aylık vizeyi nasıl aldınız? sigortanız falan mı uzun süreliydi?

edit: başka şeyleri dinleyerek yazdığım için sizler senler karışmış. kusura bakmayın behlül.
  • letheavendangered  (07.01.14 16:40:05 ~ 16:41:04) 
Hic gerek olan bi sey degildir o. Almanyadan aldigin vizeyle rahat sekilde praga giris yaparsin ilk sorarlar neden buraya geldin falan diye kimse cikip gozaltina almaz baska ulkeden aldigin schengen yuzunden o arkadasinda baska sorun cikmistir oyle bi sey olmuyo benim annem babam italyadan aldiklari vizeyle hic girmeden oraya almanyaya gittiler ve hicbi sorun cikmadan girdiler. Sana sorarlarsa en kotu en uzun sure kalacagim ulke almanya oldugu icin ordan aldim burdan oraya geccem de gir.


  • ozymandias10  (07.01.14 17:15:32) 
bilgiler için teşekkürler

@letheavendangered çalıştığım firmanın almanya ofisinden gönderilen davetiyenin etkisi oldu sanırım.

@ozymandias10 ben hiç bir ülkede benzer sorun duymadım. başka ülkeden aldıklarıyla başka ülkelere giriş yapılıyor çok rahat. ama anladığım kadarıyla almanya'nın özel bir kıllığı var bu aralar. arkadaşımın tek sıkıntısı fransa'dan aldığı vizeyle fransa'ya giriş yapmadan almanya'ya giriş yapmış olması.
  • murdock  (08.01.14 10:29:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.