[]

Yavru kedileri annelerinden ayırmak

Bu şekilde arkadaşlar.. Bir gün iş yerimizin kapısına yavrulayan anne kediyi ve yavruları evimize aldık, büyüttük şimdi Kedi yavrularımız nerdeyse 1 aylık oldu hatta geçiyorlar bile.. 2 tanesi anne sütüyle beraber katı yiyecekleri yiyor sayılır. Biraz geveliyorlar ama sanırım bir kaç güne kalmaz yemeye başlarlar. 2 tanesi ise hala anne sütü emiyor ve katı yemeklere pek yüz vermiyor. ayrıca yavruların hiçbiri şu an pislemiyor gibi görünüyor. Şimdi buna istinaden

1- Bu yavruları katı yemeğe alıştırmak için benim bir şeyler yapmam gerekir mi ? 1 ayı geçiyor nerdeyse bu artık yavaştan katı yemek yemeleri gerekmiyor mu ?

2- Anne kedi biraz yaramazlaşmaya başladı ve evin olmadık yerlerine kakasını yapıyor. ücra bir köşede toz görse nerdeyse gidecek o toza pisliyecek. Koyduğumuz kumlar pekte fayda etmiyor. Acaba anne kediyi dışarı salsak erkek kedilerin çok afedersiniz tecavüzüne maruz kalmadan geri gelebilir mi ? Birde bizim bu mahali bilmiyor ve yabancı kedi sayısıda baya bir fazla sorun olur mu ? Malum 2 yavru hala anne sütüne muhtaç sayılır şu an ?

3- En önemlisi bu yavrulara malesef fazla bakamayacağız. Yaşamaları ve bu hale gelmeleri için maksimum gayreti gösterdik. Daha dün annelerinin yanlarında meme emip gözleri kapalıyken bu gün patır patır yürüyorlar :) Şimdi ne kadarlık bir süre sonunda sözlükten duyuru yaparak bu kedileri annelerinden ayırıp sıcak bir yuva bulmaları için duyuru yapabilirim ?

 
kediler 1 aylık olduktan sonra kati yemek yiyebilirler ama bence 3 aylik olana kadar bizim yedigimiz peynir ekmek yumurtadan ziyade bebek kedi maması vermek gerekir, petshoplarda 0-6 aylik bebek kediler icin mamalar satiliyor, onlar hem en besleyicisi hem de sindirebilcekleri cinsten. 3 aydan sonra peynir haslanmis yumurta sute dogranmis ekmek vs yiyorlar ama tum lokmalarin kucuk kucuk olmasi gerek.

Bence anne kediyi sokaga salma hala süt emiyorlarsa, tecavüz demeyelim ama sokaktaki diger kedilerle sevisebilir kendi rızasıyla :)sonra gelmeyebilir yada busefer evde 5 tane daha dogurur bi de onlara bakmak zorunda kalabilirsiniz.

ben kedilerimi iki aylikken aldim, anneleri ölmüştü gayet herseye adapte oldular. hatta birilerine verecekseniz cok uzun zaman gecmeden verin bence cunku yeni sahibinde yeni evinde buyusun ki koseyi bucagi cabuk kesfetsin sahibinin kokusuna, evdeki kumun yerine vs alissin, yoksa annesiyle birlikte suanki evinden ve sizden ayrilmasi da cok zorluk yaratabilir
  • tehanu  (07.05.09 11:15:54) 
@tehanu

Yok yok benim dediğim sevişme değil, tecavüz resmen. zira bu olay benim anne kediyi önceki duyurularımdan da bakarsanız eve alma sebebimdi. dün gibi hatırlıyorum 7-8 saat erkek kedilerin saldırısı altında kalmış anneyi aç kalan yavrularına yetişmesi için elimde şemsiye ile erkek kedilerin elinden kurtardığım günü. En son hayvan bir ağaca tırmanmıştı, ordan kurtardım yoksa bırakacakları yoktu.. onun için sordum bunu.. Sanırsam dişi kedilerin çiftleşme dönemi değil şu aralar ya da yavruları varken pek sıcak bakmıyorlar..

Bir an önce ayırmanız iyi olur demişsiniz ama yavruların 2'si hala katı yemek yemiyor ki ? Yiyenler bile anne sütü emiyorlar, daha doğru düzgün kakalarını bile yapamıyorlar.. Eğer annelerinde ayırırsam bu sorunları tek başlarına nasıl aşabilirler şu an ?
  • joehigashi  (07.05.09 11:31:30) 
Su aralar degil de 2-4 aylikken birilerine verebilirsiniz, iki aylikken hala kakalarini yapamiyorlarsa bence bi veterinere gosterin zira cok gec ogrenilen bisey degil bu. ama muhtemelen kati mama yemeye basladiklarinda otomatik olarak kaka yapacaklardir.

tecavüz konusunda haklisiniz aslinda siz yazinca hatirladim ben de buna benzer biseye sahit olmustum, belki sutleri geliyorken sevismek istemiyorlardir
  • tehanu  (07.05.09 12:20:11) 
katı mama yiyen yavruların kaka yapabilmelerini kolaylaştırmak için sıvı yağ ile popolarını silmelisiniz. böylece yavaş yavaş alışırlar. yavruyu anneden ayırmaya gelince dişleri annelerinin canını acıtmaya başlayacak bir süre sonra. anne de yavrulardan kaçar olmaya eğilim gösterdiğinde yeni sahiplerine vermelisiniz kediyi. en ideali 6-8 hafta annelerinden süt almalarıdır, aşı zamanları gelene kadar ölmemelerini sağlar.
benim bildiğim kadarıyla yavrusu olan anneye, protein ihtiyacı yetişkin kedilere oranla çok daha fazla olan yavru kedi maması verilir ki emzirme sürecinde hem süt yeterli proteine sahip olsun hem de anne beslenebilsin. bu sayede yavrular da annelerinin mama kaplarından tırtıklamaya başladığında yavru maması yemiş oluyorlar ve yavaş yavaş buna da alışıyorlar.siz ne veriyorsunuz bilmiyorum.

  • aritra  (07.05.09 14:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.