[]

Evinizde Köpek besliyor musunuz ?

Arkadaşlar köpek seçimi yapacağım ama kafam karıştı. Beslediğiniz köpek ve sebebini yazar mısınız?




 
Golden besliyorum, ve keske daha agirbasli bir kopegim olsaydi diyorum. Cunku cok hareketli ve surekli oyun istiyor kafasini oksayip yemegini vermek yetmiyor. Ama kendisini satin almadim, yavruyken annesi olunce beslemek zorunda kaldik. Her seyden cok seviyorum onu iyi ki var ve simdi baska kopekle degistirelim desen kabul etmem ama eger cins secme sansiniz varsa ve butun gun evde durmuyorsaniz golden retriever almayin.


  • cometome  (07.01.14 11:47:14) 
Golden besliyorum, gayette uslu ve sakin, ayrıca lafta dinler, mutfağa falan girmez. yatağa çıkmaz, ayrıca tuvaletinide öyle halıya falan yapmaz, 2 kez dışarı çıkıyor.


  • Tutesh  (07.01.14 11:58:28) 
Eğer hiç beslemediysen sakın bulaşma. Ne bırakabiliyorsun ne onsuz yapabiliyorsun. Evde bırakıp bir yere kalmaya gitmen dert olacak, ev temizliği her daim sorun olacak. Dişleri kaşınacak her yeri kemirecek, tuvalet eğitimine ayak uydurması zaman alacak, günde en az 2 defa dışarı çıkarman gerekecek. Ve bunlar aynen bebeklerde olduğu gibi ara verilmeksizin devam etmesi gereken maddeler.

Bir de ailenden biri gibi oluyor, 10-15 senelik ömrü bir noktada bitiyor, işte o zaman nerden bulaştım bu işe diyorsun.
  • su ustunde yasayan balik  (07.01.14 11:59:16) 
tabi ki beslemiyorum. evinde köpek besleyenler marjinal oluyor hep. hiç doğal da değil. ne hakla bunu savunursunuz? eşcinselliği de savunursunuz siz marjinaller sizi.


  • nathanieltroy  (07.01.14 13:53:41) 
Barınaklarda ve facebook hayvansever gruplarında çok güzel köpekler var. Safkan köpekler de var. Eğer safkan olması senin için önemli değilse, böyle bir seçim yapabilirsin. Hatta bir arkadaşım çok yakın zamanda, yoğurtçu parkında bir yavru kuçu buldu. Dilersen bu adresten görebilirsin. www.facebook.com

Benim de bir kuçum var, bir alman kurdu kırması. Gezi parkı dolaylarında bulundu. Sahiplendim. 6 aydır birlikteyiz. Zor iş köpek bakmak ama artık çocuğum gibi. Her yere birlikte gidiyoruz.

Onunla yaşarken hissettiğim bir ihtiyaçtan dolayı da kopegimlenereye.com adlı siteyi açtım. Köpek ile birlikte şehirde gezebileceğin yerler için bir rehber oluşturuyoruz. Bir bakmanı tavsiye ederim.
  • nbilgin  (07.01.14 13:59:19) 
Erkek Golden'ım var. Şu anda 1,5 yaşında, yani daha en deli zamanlarında. Genelde evden çalışıyorum. Bütün gün evde olamayacağım zamanlarda güvendiğim bir köpek otelinin "kreşine" bırakıyorum. Hem bütün gün aklım evde kalmıyor hem de köpeğim bütün gün başka köpeklerle oynayıp sosyalleşiyor ve enerjisini atıyor.

Golden'lar büyük, çok hareketli ve sahibinin yanında zaman geçirmekten keyif alan köpekler. O yüzden gün boyunca sık sık ilgilenemeyecekseniz farklı bir tür almanız daha doğru olur.

Bir de lütfen "yavru köpek olsun, eğitimini ben vermek istiyorum" diye düşünmeyin. Büyük köpekler pek çok açıdan daha avantajlı oluyor.
  • spooky  (07.01.14 14:47:35) 
izleyebildigin kadar cesar millan izlemeni tavsiye ederim : )

ben de kurulu duzene gecer gecmez bir kopek almak istiyorum.
belki o zamana kadar esin dostun kopegi varsa onla vakit gecirip biraz sorumluluklarini paylasmayi denemeni de tavsiye ederim.
  • idexo  (07.01.14 14:47:42 ~ 14:51:21) 
Çok araştırırsanız çok kafanız karışır. Barınağa gidip size en çok benzeyen köpeği alsanız daha bile sağlıklı olabilir...


  • bir varmis bir yokmus  (08.01.14 03:52:37) 
he.
labrador var iki gündür.
horluyo ve osuruyo.
çok uysal. sokakta yeterince vakit geçirirse eve gelince hemen uyuyo yorulup.
kedilerle oynamak için ağlıyo.
yiyecek istediğinde vermezsem 5 yaşında olmasına bakmadan puppy eye yapıyo.
obez.
kapkara. çok güzel.
  • guvercnucusu  (10.01.14 14:56:09) 
Tipinden çok senin mutlu edebileceğin bir köpek edinmeye bak. Yani senin karakterine uyacak, sen her gün saatlerce dolaştırıp koşturamayacaksan sporcu yapıya sahip bir köpek edinme örneğin. Bütün gün evde tek kalacaksa evde yatıp pinekleyecek türden bir köpek seç. Benim hobim mobim yok her akşam saatlerce köpekle oynarım diyosan oyuncu köpek seç. en önemlisi de mümkünse sokaktan, barınaktan kurtar. illa bebek olsun deme bebek köpek çok zordur bütün gün yanında olman gerekir. illaki yavru olsun dersen 4-5 aydan büyük olsun zaten büyümüş köpeği kimse almak istemiyor sen birini kurtarmış olursun.


  • r_u_h  (10.01.14 15:18:00) 
cinssiz iki kucuk kopegim var. barinakta cana yakin, insan seven ve sessiz bir kopek buldum ve aldim, ama bu ozelliklerini gormeden once de, iste bizim kopegimiz bu olmali demistim ilki icin. yani gordugun anda diyorsun, iste benle olmasi gereken kopek bu! diye. sonrasinda kisiligi benim yasadigim yere uygun mu diye dusunuyorsun ve karar veriyorsun. ikincisi de oyle idi.


  • beriberi  (10.01.14 15:20:46 ~ 15:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.