[]

Alarm sistemi hakkında...

Arkadaşlar merhaba,

Bir alarm sistemi taktırıyorum aklıma bir soru takıldı. Şimdi Manyetik Kontak diye bir olay var. Bu Manyetik kontak denilen parçanın bizim bildiğimiz pencerelere takılan uyduruk alarmlardan farkı nedir?

Teşekkürler...

 
Darbe Sensörü taktırmak daha mı mantıklı o zaman?


  • draconas  (07.01.14 10:34:34) 
ek olarak evin içine pır denen dedektörlerden de takıyorlar değil mi?

diğer çözüm de bir pencereye 2 tane manyetik kontak taktırmak olabilir sanki?
  • vadidekikaktus  (07.01.14 10:59:06) 
mantık olarak aynı,tek farkı bir sisteme entegre edilmesi bununda amacı nereden alarm geldi,hangi kapı/pencere açık bunun görülebilmesi,bypass işlemi yapılabilmesidir,ilave olarak salon ve ortak geçiş noktalrına pır(hareket dedektörü) takılmasıdır,ev içinde alarm sistemi kurulduğu zaman manyetik kontaklar çalışır,ev dışında kurduğunuz zaman hem manyetik kontak hem de pır aktif konuma gelir.

darbe dedektörü daha çok kasa ve duvarın delinerek girilme olasılığı olan yerlere takılır.

5 yıl kadar profesyonel olarak bu işleri yaptım,aklına takılan sormak istediğin başka şeyler varsa cevaplayabilirim.
  • sealth  (07.01.14 13:48:10) 
@sealth çok teşekkür ederim. tam aradığım adamsın. : ) şimdi elbette hem pır, hem manyetik kontak taktırmak mantıklı ama bir pır 100TL bir kontak 50TL civarında yani maliyet 2 kat artıyor. Aklımda şöyle bir sistem var. Her kapı ve pencereye manyetik kontak, buna ilave olarak evin en ortak noktası olan giriş holüne 1 PIR dedektör. Zaten senin tavsiyende aşağı yukarı benim aklımdakine denk geliyor. Peki Nohut Bey'in dediği gibi mıknatısla manyetik kontağı sistem dışı bırakmak mümkün mü? çok basit bir yontem değil mi Yani onca para harcıyorsun. Adam bir tek mıknatısla senin savunmanı yıkıyor. Bence Buna karşıda bir sistem geliştirmişlerdir. Bu kadar basit bir yolu düşünemeyen AR-GE kapasın gitsin dükkanı. Yanlış mı düşünüyorum. Bu sistemin bir handikapı var mı? yani Hırsız bu sitemi kolayca geçebilir mi? Daha sonradan sisteme daha fazla PIR ilave edebilir miyim? İLk aşamada 1 diyip daha sonra her odaya mesela


  • draconas  (07.01.14 16:53:42 ~ 16:55:46) 
@Nohut Bey

düzgün bir keşif ve planlama bütün sistemler delinebilir,bankalar bile soyuluyor ama pek medya da yer almıyor.

onlarca hırsızlık yapılmış yere gittim,alarm sistemlerinin en zayıf noktası haberleşmedir,eğer telekom hattı kullanılıyorsa hırsızlar ilk önce direkten veya binanın girişinden telefon hattını kesiyor,sistem herhangi bir merkeze veya kişilere haber veremiyor daha sonra harici siren sökülüp etkisiz hale getiriliyor(genelde su dolu kovaya atıyorlar veya parçalıyorlar,birkaç yerde komple köpük ve alçı ile kaplandığını da gördüm),bunlar sonra istedikleri gibi soyup çıkıyorlar.

alınması gereken önlemler;

1-telefon hattı yerine gprs modül kullanılabilir,her ne kadar jammer bir tehlike oluştursa da dışarıdan müdahale şansı yok,sistem bir alarm izleme merkezine yönlendirilmişse modül sürekli merkez ile bağlantı halindedir,telefon hattı sinyali kesildiği zaman sistemde gözüküyor.

2.harici sireni yüksek ve kolay ulaşılamayacak bir yere montaj yapılmalı.

3.alarm paneli gizli,kolay bulunamayacak bir yerde olmalıdır,eğer dahili siren varsa alarm panelinden uzak bir yere monte edilmelidir.

4.en öenmlisi düzgün bir keşif ile güvenlik açığı bırakmamaktır.
4.varsa
  • sealth  (07.01.14 16:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.