[]

10 dan sorna icki satis yasagi

Icki kulanan arkadaslar size zorluk yaratiyor mu bu yasa ? Aramizdan arkadaslar varmi yani 10 dan sorna icki satin ala bilen ?




 
Ben alabiliyorum. Mırın kırın ediyorlar ama poşetim var çantam var koyarım göstermeden çıkarım diye üsteleyince satmayan bayi görmedim.


  • oddyseus  (07.01.14 00:32:27) 
10 dan önce alıyorum. çok da zor olmuyor. ama asla 10 dan sonra mekan sahibini zorlamıyorum, olur da oralarda biri görüp şikayet ederse büyük bir cezası var. bir kaç şişe için değmez, adamı riske sokmak.

tabi bu yasanın varlıgı ayrı bir durum yani, ona hiç girmiyorum
  • we miss freddie mercury  (07.01.14 00:34:47) 
İlk çıktığı zamanlarda sıkıntı oluyordu. Sürekli gittiğiniz, tanıdığınız tekel bayisi varsa verirler.
İlk defa gidilen tekel bayi kim olduğunuzu bilmediğinden satış yapmaz. Ben eskiden olduğu gibi istediğim saatte alkol alabiliyorum, sorun yok.

  • zbrs  (07.01.14 00:35:08) 
park köşelerinde içen tipler gibi sıfatın yoksa, eve gidip içecek izlenimi yaratırsan sorun çıkmıyor. denetim de görmedim zaten daha


  • alaimisema  (07.01.14 00:35:41) 
üstümdeki 2 cevap +1


  • nudistadam  (07.01.14 00:38:29) 
21:59 a kadar kipada kasadan ödemeni yapabilirsin. 22 oldugunda odeme almiyorlar. disaridaki nobetci tekel bayileri ihbar korkusuyla kesinlikle satmiyor.
yer:trakya

  • alixkandemir  (07.01.14 00:41:31) 
her saatte alırım.


  • blossom  (07.01.14 00:42:07) 
tanıdık olunca veriyor. herkesin de vardır bi tanıdık tekel bayisi sıkıntı yok yani


  • dinsiz adam  (07.01.14 00:45:14) 
eve getirtiyorum ben bir yerden.


  • noluyor  (07.01.14 01:04:31) 
kadıköy için hiç mi hiç sorun olmuyor, herkes içki bulabiliyor tekellerden, tanıdık olmasa da. bazı tekellerden tabi, hepsinden değil.


  • vedat chili peppers  (07.01.14 02:04:44) 
ya bi ben mi at hirsizina, serefsize benziyorum? kadikoy'de nereye girsem "yok abi kusura bakma..." diyolar? hatta bi keresinde bi kiz arkadasim "ben aliyim dur, erkek olunca vermiyo bu" deyip girdiydi bi yere, alip ciktiydi hemen.

sivil polise mi benziyorum, at hirsizina mi benziyorum, bana niye vermiyolar?
  • der meister  (07.01.14 02:06:40) 
tüm türkiyenin 'istanbul' olmadığını hesaba katmayan herkes demiş ki; 'tanıdık tekel varsa veriyorlar' diye de, e benim pısırık tekelci saat 10 olunca bırak alkol satmayı, adam kepenkleri indirip kafası önünde evine gidiyor.

ulan allahın eryamanı ya, dağ lan bildiğin azıcık sis inince av malzemelerini koltuğa dizip camların önünde dikiliyorum 'domuz filan inse de ava çıksam' diye.

1-2 kere sordum niye böyle yapıyosun bak üzülüyorum dedim konuştum, 'ya işte tayyip ak parti tüh püh vah' dedi de, e arkadaşım sen daha yasağın ilk gününde 10da dükkanını kapatıp gitmeye başlarsan bu adam senin karını da elinden alır yani.

diyemiyosun tabi bunları, bunların yerine 'tabi sen de haklısın ya işte tayyip reröre' diyebiliyosun, o da bi sike derman olmuyo.

içki içmeyi seven ve zaman zaman bunu fantezi haline getiren bi insanım(şişeleri götüne mi sokuyosun höhöhö diyen ilk arkadaşa selam olsun), saat 11de canım şarap içmek istediğinde çok acayip oluyorum, terliyorum, üzülüyorum, darlanıyorum, duvarlar üstüme geliyor, stres yapıyorum, ne uyku uyuyabiliyorum ne 'aman siktiret yarın içerim' diyebiliyorum.

yani ben kocaman adamım, 2 adet beyin 2 adet göt lobum, 2 adet de taşağım var, devlet bana ebleh muamelesi yapıp 'saat 10 oldu hadi yatağa bakim içki neymiş' dediği zaman çok samimi söylüyorum benim özgüvenim zedeleniyor, gururum kırılıyor.

yani böyle böyle şeyler yaşadıkca insanın bir yerden sonra sokakta gördüğü badem bıyıklı, hacı sakallı insanlar bi acayip görünmeye başlıyor gözüne zira bu insan seni kısıtlama gücünü elinde bulundurabildiğine göre mantıken senden daha üstün bir varlık olmalı, adem oğlu merak ediyor, 'lan acaba benden fazlası ne ki, içini açıp baksam mı' diye tereddüte düşüyor, 'içini açmak' istiyor o çember sakallının ama tutuyor kendini, onların aksine 'sebaat' etmeyi biliyor.

sebaat sebaat nereye kadar tabii, her insanın bir patlama noktası var,

ondan sonra sezarı kim pıçakladı hamua.

dipnot: şahsen bana 10dan sonra içki satan tekel bayiiye bir zabıta ceza yazmaya kalksa ve ben bunu görsem o zabıtanın ensesine solur, kafasını başka yöne çevirmesini sağlarım, aynı kafada olan bir dünya insan olduğuna da eminim.
  • Mackinaw  (07.01.14 03:14:37 ~ 03:18:51) 
genelde takılmadığım bir semtte içiyorsam evet olabilir. yoksa zaten tekelci satıyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (07.01.14 06:41:32) 
Ben Ankara'nın ücra köşesi Eryaman'da oturduğum için 10'dan sonra açık yer bile yok.

Ben de evde stok yapıyorum; an itibariyle stok sayım durumum şöyle.

-3 şişe viski,
-1 adet 100lük rakı,
-2 şişe likör (nane+kahve),
-bir kasadan biraz az bira,
-bir şişe Türkmen votkası,
-bir şişe normal votka,
-toplamda 5 litre ve üzeri şarap.

bunların evde bulunmasının sebebi şu, canımız çekince içiyoruz. daha ne alalım amk.

komşulardan herhangi bir zaman bulamayna olunca, gelip istiyor. ben de veriyorum içkilerimden. sağolsunlar, daha ertesi günü sektiren olmadı yerine koymakta. hemen ertesi gün geliyor fazlasıyla. gelmese de olur, afiyet olsun.

böyle çözüyoruz derdimizi.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (07.01.14 08:12:49) 
Öyle çok alkolle aeam yok doğumgünü yılbaşı ozel gunler harici. Bir de yazlari akşam sahilde icerim tatildeyken.

Yasa yeni çıkmıştı gerçi o zamanlar ama Didim Altınkum sahilinde vermiyordu tekeller. Yılbaşında da arkadaslarla once bir yerdr yemek yiyip sonra rvde toplanmali bir kutlama olacaktı, alamayız diye 21.30 gibo apar topar kalktık yemekten tatlı yiyemeden :(

Madem saat yasağı getiricen illa, sabah 8 akşam 6 falan yap mesai saatlerini kapsasın 10'dan sonranın mantığı nedir yani.
  • materyalist imam  (07.01.14 08:17:59) 
bizim caddedeki tekel yasaktan beridir 10 çeyrek-10 buçuk gibi kapatıyor. kepengi indirene kadar yetişebilirsem alıyorum.


  • sir gawain  (07.01.14 09:04:57 ~ 09:05:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.