[]

yüzme havuzu: hepatit b c a$ilari gerekir mi?

bilen medical dr. var mi acep?
tavsiye edilir mi?
risk orani nedir?


 
c nin zaten aşısı yok da çok düşük de olsa rsk var bence o yüzden aşı sadece havuz için değil günlük hayatta da lazım.
hepatit b tükrükten de bulaşır ve suya tükürse çok düşük düzeydeki o minik virus koca havuzda elindeki sıyrığı bulsa vs.

dediğim gibi minimal de olsa risk var bence.
  • neferkitty  (06.01.14 23:18:02) 
Neferkitty'nin de dediği gibi, C'nin aşısı yok maalesef ve en çok da uyuşturucu kullananlarda, korunmasız cinsel ilişkilerde bulaşıyo. Tabii bi de sağlık personeli risk altında!

Çok da berbat bi hastalık. Allah düşmanımın başına bile vermesin!

Hepatit B için, tükrük-havuz-sıyrık senaryosu bana biraz uç bi örnek gibi geldi. Bi bakmam lâzım.

Ammaaaa waaa lâaqıynn!

Herkes hepatit B aşısı olmalı!

Kan yoluyla ve cinsel ilişkiyle bulaşıyo ve çok bulaşıcı bi virus.
  • compadrito  (07.01.14 00:00:12) 
Hep b havuzla bulaşır da biraz bedevi olmak lazım:) ama aşı ol elbette herkes olsun


  • gel sevişelim  (07.01.14 00:43:53) 
elini kolunu sallayanın girdiği dandik bir havuz değilse zaten üye alınırken hepatit b, hepatit c testlerini isterler. hbsag veya anti hcv'si pozitif olan adamı üye olarak kabul etmezler (diye tahmin ediyorum).


  • kibritsuyu  (07.01.14 11:41:02 ~ 11:42:14) 
Blood in Pool Water

Germs found in blood (for example, Hepatitis B virus or HIV) are spread when infected blood or certain body fluids get into the body and bloodstream (for example, by sharing needles or by sexual contact). Chlorine kills germs found in blood and CDC is not aware of any instances in which a person has become infected with these germs after being exposed to a blood spill in a pool.
People lounging in a zero depth swimming pool.
Does chlorine kill the germs in blood?
Yes. These germs do not survive long when diluted into properly chlorinated pool water.
Swimmers want something to be done after a blood spill. Should the pool be closed for a short period of time?
There is no public health reason to recommend closing the pool after a blood spill. However, some pool staff choose to do so temporarily to satisfy patrons.


Kaynak: www.cdc.gov

en baba yer yani...
  • compadrito  (07.01.14 13:04:09) 
Hepatit C'nin aşısı bulunmamakta.

Hepatit B'nin havuz yoluyla bulaşma olasılığı ihmal edilecek kadar düşüktür. Havuz kullanımı için Hepatit B testnin talep edilmesi yasal olmayıp gerek Sağlık Bakanlığı'nca, gerekse Dünya Sağlık Örgütü'nce (WHO) gerek görülmemektedir.

Daha detaylı bilgi için: www.dromersumer.com
  • websenator  (11.03.19 12:59:23 ~ 13:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.