[]

yüksek lisans - alan değiştirmek

türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisinin ingilizce öğretmenliği bölümünden mezun olmuş, aöf ve dış ticaret vs çeşitli sertifika programlarıyla alan değiştirmeye çalışan bir insanın işletme anabilim dalı programlarından birisinde tezsiz yüksek lisans yapma olasılığı nedir? (tezsiz y.l. hakkında da hiçbir bilgim yok bu arada, giriş şartları vs gibi)

aşağıdaki programlar ya da benzerleriyle ilgili bir şeyler yapmak isterim:

Pazarlama Tezsiz Yüksek Lisans
Uluslararası İşletmecilik Tezsiz Yüksek Lisans
Üretim Yönetimi ve Endüstri İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans
Yönetim ve Organizasyon Tezsiz Yüksek Lisans

bu durumdaki bir insan için ne gibi tavsiyeleriniz olurdu?

 
işletme hem kontenjanı fazla, hem hemen hemen her üniversitede olan bir bölüm olduğu için tezsiz yüksek lisans da üniversitelerin para gelsin mantığıyla ales-dil koşulunu sağlayan herkesi aldığı bir program olduğu için olasılığın gayet yüksek.

tezsiz yüksek lisansın giriş şartları her üniversitenin kendine özgü ama tezli kadar zorlamıyorlar. rahat rahat yaparsın.
  • instant crush  (06.01.14 22:45:12 ~ 22:45:31) 
tezsiz yüksek lisans bölümlerinin çoğunda lisansa önem vermiyorlar.
İstanbul üniversitesi ve Marmara da böyle en azından.
Son yüksek lisans yönetmeliğinden sonra ise zaten bu bölümler sadece mesleki yetkinlik kazandırmaya yönelik oldu.
Akademik kariyer ile alakası kalmadı.
Diyeceğim şu ki; hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsanız, yukarıda belirttiğiniz bölümlerin ders içeriklerine bakarak buna daha kolay karar verebilirsiniz.
  • sekilci zihniyet  (06.01.14 23:59:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.