[]

Aldığım şarap sirkeleşmiş mi?

normalde temel -alkolik- besin kaynağı bira olan birisiyim. yılbaşında da incelik olsun ayağına yemeğin yanında şarap aldım. şaraptan zerre anlamam ve aldıgım yere içimi yumusak olanını vermesini ısrarla söyledim. aldıgım şarap:

vincent şirince kırmızı sek şarap

şimdi yılbaşında ben bunu açtım bardaklara doldurdum, bir mutluluk falan sardı beni sonra ilk yudumu bir aldım, yeminle boğazımdan yana yana indi. kokusu çok keskin ve tadı inanılmaz ekşi. benim kız anında iptal zaten, o azıcık yudumu bile yutamadı zavallı. benim mide ve boğaz daha geniş oldugu için biraz kastırdım ama ı ıh olmadı. başka içeceklerle devam ettik o gün.

şimdi o şarabı tekrar aldım yanıma dolaptan, bardaga doktum yok, içilmiyor, çok keskin tadı ve kokusu var. koku bir de çürük üzüm gibi ama nasıl tarif etsem...

eğer bu gerçekten böyleyse hayal kırıklıgına ugradım, şarap diyince ne bilim daha böyle içimi yumuşacık, kafayı hafiften rahatlatan bir şey sanıyordum ama konyak gibi lan bu.

tamam vurmayın, bu şarabın sofralık ve ucuz sıfatlı oldugunu biliyorum ama daha iyisini beklerdim.

soru, bu meretin tadı ve kokusu aynen böyle mi? yoksa gerçekten sirkeleşmiş mi?

not: aldıgımızda mantarı falan kapalıydı tamamen, hava almamıstı yani

 
açınca bir 15-20 dakika beklettiniz mi? yoksa şampanya patlatırcasına açıp gömüldünüz mü? biraz bekletseniz iyi olurdu.
bir de türkiye'deki şekerli biralar damak tadını bozup bira müptelası yapıyor insanları bu yüzden diğer alkollü içecekler çok keskin falan gelmeye başlıyor. bunu ben değil bu arada vedat milor söylüyor kendi sitesinde.

şarabın tadı ve kokusu öyle değil tam olarak.
ayrıca evet kalitesiz şarapların hemen hepsi turşu suyu gibi oluyor.

EDİT: Birada da favoriniz mariachiyse zaten doğrudan içimi yumuşak olan içkileri seviyorsunuzdur, şarap, kanyak, votka, viski vesaire size gelmez.

Cintonik veya cin sprite deneyin. Şarapla frukoyu karıştırıp deneyin falan filan. Ya da malibu vs gibi creamy likörleri için.
  • sanal hayvan  (06.01.14 22:26:00 ~ 23:30:22) 
suanda yarım saattir kapagı açık bekliyor, biraz daha bekleyip yine deneyecgm. bu arada sizin önerebileceğiniz içimi en yumusak ama kaliteli şaraplardan neler var mesela? ayrıca onların tadı ve kokusu çok mu farklı şimdi bundan yoksa benziyor mu?


  • we miss freddie mercury  (06.01.14 22:28:08) 
panpa şimdi ben bi noktaya takıldım, konyak ile karşılaştırmalar falan yapıyosun yani konyak içmişsin daha önce. ama şarap hayatında ilk defa içiyosun ve lan acaba bu bozuk mu diyosun. doğru muyum?


  • loser blueser  (06.01.14 22:31:03) 
1 kez içtim onu da, böyle geniz yakan şeyleri çok içemiyorum, birada da favorim mariacchi


  • we miss freddie mercury  (06.01.14 22:33:46) 
vincent bana göre iyi ya da içimi kolay bir şarap değil bence zaten. bir de şarabı açınca bir 15 dakika en azından havalandırmak lazım. bir de her şarap aynı kırmızı üzümden yapılmıyor, her üzümün her kombinasyonun tadı farklı.
bir daha şarap içesiniz geldiğinde, bir de beyaz angora deneyin, önce buzdolabında soğutun, sonra açıp bardağa döküp bir 10-15 dakika bekleyin acılığı keskinliği gitsin. sonra bir yudum alın ferah ferah böyle dolaptan çıkmış taze yeşil ekşi elma canlanıyor gözümde, yanında da iyi gidiyor hatta.

eksisozluk.com tek beğenmeyen vincent i ben değilmişim bu arada.
  • alice practice  (06.01.14 23:13:29 ~ 23:14:58) 
Vincent hiç denemedim ama bu kadar kötü olmaması gerekiyor.
Ticari şaraplar koklandığında alkol kokusu diğer bütün aromaları bastırır ve içimi keyifsizdir. Yine bazı şarap türleri üzümünden ve filtreleme aşamalarından dolayı ekşidir ama limon gibi de değildir. Ekşidir sadece.

Şarabınızın bozuk olma ihtimali yüksek. Mantarının kapalı olması bir şeyi değiştirmez. Yatık şekilde saklanmaması içine hava alıp bozulmasına sebep olur. Bir diğer faktörde şarabın sıcak yerde saklanması, fazla sıcaklık şarabın olgunlaşma süresini hızlandırıp, 2 yıl ömrü olan ticari şarabın 1 yılda bozulmasını sağlayabilir.
  • bugraa  (06.01.14 23:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.