[]

Photoshop Sorusu

Photoshopla ilgili naçiz bir sorunum var şöyle ki :

img27.imageshack.us

fotoğrafta görüldüğü üsere photoshop'un ranch house fotosunda ufak çaplı değişiklikler yaptım, renklendirdim kapıyı araladım.. Lakin aralanan kapının arkasına güzel bir manzara fotosunu bir türlü yerleştiremedim.. O alan görüldüğü üzere öyle bembeyaz kaldı.. Kapının arkasındaki o beyazlığı yok ederek güzel bir manzara resmi nasıl ekleyebilirim ? şimdiden teşekkür ederim..

 
istediğiniz manzara resmini yeni bir layer olarak ekleyin çalışmaya.
eklediğiniz layerı, kapı fotoğrafının olduğu layerın altına taşıyın.
daha sonra, kapı aralığındaki beyaz alanı polygonal lasso ile seçip silebilirsiniz.
ya da layer mask kullanarak gizleyebilirsiniz.
  • kobuzchu kiz  (07.05.09 00:49:50) 
en basit teknikle;

tek layer üzerinde çalıştığını varsayıyorum,
- magic wand'la beyaz alanı seç, delete'e bas, beyaz alan yok olacaktır.
- eklemek istediğin manzara fotografını aç sonra da kendi çalışma alanının üzerine sürükle bırak.
- layerların olduğu sekmede (standart olarak sağ alttadır.) yeni bi layer olarak fotoğrafın gelmiş olması lazım. manzara layer'ını, ranch house'un olduğu layerın altına sürükle bırak.
- 'layers' kutusunu göremediysen ya da kapalıysa; window menüsünden açabilirsin...

ek: kapının perspektifi için de yine en kolay yol;
-polygonal lasso'yla kapıyı seç,
-seçim alanına sağ tıkla, layer via cut de... kapı ayrı bir layer olacaktır, kapının layerını ranch house layerıyla manzara layerı arasına sürükle.
-kapı layerı seçiliyken ctrl + t ile 'free transform' yap, ctrl'e basılı tutarak perspektifini ayarlayabilirsin kapının.
  • heavens scream  (07.05.09 00:51:41 ~ 01:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.