[]

Gözlerim çok yorgun

öncelikle göz doktoruna gidecem ama sorayim dedim yine de.

gözlerim yorgun, göz kapaklarım kapanıyor ve bazen sekmeler oluyor. son zamanlarda arttı biraz. bir de kuruluk var. bunun sebebi kış olması ve evdeki split klima daha çok.

eskiden masaj yapınca ve dinlendirince geçerdi. şimdi o da pek işe yaramıyor. tatile bile gidip geldim.

bilg. başında fazla zaman geçiriyorum. hem işte hem evde.

ne olabilir sizce?

edit: ne yapabilirim başka? tatile gittim, gözlerimi dinlendiriyorum, etrafına masaj yapıyorum vs.

 
Sebep Bu: bilg. başında fazla zaman geçiriyorum. hem işte hem evde


  • compadrito  (06.01.14 19:39:54) 
bir sorunu olmayan göz için bilg. başında uzun saatler geçirmek ciddi bir sorun değildir. gözün zaten sorunu varsa, bilgisayar arttırabilir. (göz doktorunun söylediği bir laf, kafadan atmadım.)


  • alaimisema  (06.01.14 19:44:16) 
miyop ve astigmatım var. günde 18 saat bilgisayar kullanmak durumundayım. aynı sıkıntıları yaşıyorum.
şöyle bir geçici rahatlatıcı yol buldum; demlenmiş siyah çay poşetlerini soğuduklarında sulu bir şekilde göz kapaklarımın üzerine koyuyorum. 10 dakikada bir çaya batırıp tekrar koyuyorum. yirmi dakika/yarım saat kadar öyle duruyorum. gözü baya rahatlatıyor.

  • nax  (06.01.14 19:49:58) 
gözyaşı damlası, 8 saat aralıksız uyku. 3-4 günde toparlarsın.


  • instant crush  (06.01.14 20:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.