[]

kış için kamp ve trekking malzemesi

selamlar yazdan beri kampçılık ve doğa yürüyüşleri ile epey ilgiliyim. şimdi bunu kış mevsiminde de yapmak istiyorum ama bilgisizim. internetten araştırmaya başladım ama duyuruya sormadan olmaz.

evvela yürüyüş malzemesi ile başlamak istiyorum.

ayakkabılarım gayet sağlam. ona ihtiyacım yok. ama giyim olarak min maliyet ile nasıl giyinebilirim.

normal şu adidas eşofmanların altına termal tayt giysem yeterli olur mu?

üst olarak da ince ince katlar. badi + polar hırka + mont gibi?

nasıl bir mont tercih etmem gerekir? öyle olsun istiyorum ki hem ağırlık olmasın yürüyüşte hem de normal zamanımda da giyebileyim.


gelelim kamp mevzusuna. hepsiburada da satılan 3 mevsimlik bi çadırım var. istanbul bursada bu havalarda kullanılabilir mi? kar değil de rüzgarlı havada yani. şişme yatağım var. onun altına mat sersem. üstte de uyku tulumu ile sorunsuz atlatabilir miyim geceyi?

 
kar değil, rüzgar da değil ama yağmurda adidaslar patlar. waterproof altlar var, onlardan deneyebilirsin, jack wolfskinin vardı.
termal kullanışlı ama kat kat giyin mutlaka, o çok önemli. gündüz en kalın kıyafetini giyme, kendini soğuğa alıştır mesela, akşam bi yerlerin donmasın sonra.yün kazak, polar fln yedek mutlaka götür, ne olacağı belli olmaz. atkı-bere-eldiven yazın bile götür. bol bol poşet götür yanında, hem yalıtım için kullanırsın, hem de ıslanan şeylerini koyarsın, diğerlerini ıslatmazsın. yağmurlu havada gitmem canım falan da deme sakın. özellikle yksek yerlerde yağmur yağmaz ama çok nemli olunca hava çiğ olur. her yerin ıslanır.
kışın gideceksen 5 mevsim çadır almanı tavsiye ederim. 3 mevsim dediğin şey ilkbahar-yaz-sonbahardır. kış yok yani:)
tulumun kalitesi de önemli. -12, -18 olmalı. bu dereceler o kadar soğukta donmanı engelleyeceklerdir, o kadar soğukta olmayacaksan da rahat bir uyku uyumanı sağlar, düdük gibi tulumla gitme sakın.
yemek vs konularına girmemişsin, sormamışsın, bir şey demiyorum ama o da en az malzeme kadar önemli bi mevzu. sandwichle falan bi yere kadar idare edersin. insan sıcak bir şey arıyor soğukta.
  • sirkelimon  (06.01.14 16:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.