[]

İş yerinin eğitim ücretlerini çalışana yansıtması?

Merhaba,
3-4 senedir bir şirkette çalışmakta olsanız ve şirketten ayrılmanız halinde o yıl içerisinde katıldığınız eğitimlerin ücretlerini firma size yansıtmasının hukiki bir dayanağı var mı?

Bu arada sözleşmede; "Çalışanın kendi isteği ile ayrılması halinde aynı yıl içerisinde katılmış olunan eğitimlerin ücretleri çalışandan alınır." diye ibraz edilmiş.

 
Sözleşmede olan ve insan haklarına aykırı olmayan her şey yasaldır diye biliyorum. Yani yasal hakları. Ama avukat değilim tabii.


  • alaimisema  (06.01.14 10:03:36 ~ 10:03:57) 
alır.
Benimde eğitim sözleşmem var ve aldığım 1 gün eğitime karşılık 30 gün çalışmalıyım. 10 gün eğitime karşılık 10 ay çalış diyor yani. Ama bu süre 60 ayı geçemez diyor 100 gün eğitim alırsam en fazla 60 ay bağlayabiliyor beni.

Ha bu 60 aydan önce ayrılırsam, o eğitimlerin ücretlerini, eğitimde iken almış olduğum maaşın brüt halini şirkette yediğim yemek ve servis ücreterinin hepsini geri istiyor.

Edit: sende sadece eğitim ücretleri diyor orası ayrı.
  • basond  (06.01.14 10:13:03 ~ 10:13:37) 
1 senede size verdikleri eğitimin parasını (fazlasıyla) çıkarmış ve sizi kullanmış oluyorlar.
diyelim ki işe girdiniz erkek için 1 sene içinde evlenecek misiniz
kadın için 1 sene içinde doğum yapacak mısınız denir. sebebi bu eğitimler işte. uğraşın boşa çıkmaması. başkasını bulmanın ve eğitmenin zor olması.
hukuk konusunda net cvp veremem ama.
  • female demon  (06.01.14 10:13:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.