[]

kpss genel yetenek

selamun aleyküm sevgili insanlar....bu sınava daha evvel hazırlanmış arkadaşlar...özellikle şu türkçe-matematik sorularında çok zorlanıyoruz..şu türkçe dil bilgisi ve sözel mantık denen ve bu sene eklenmiş soru çeşitlerinde bayağı zorlanıyoruz.....özellikle türkçe'yi full yapmak istiyorum..bazı dershanelerin deneme sınavlarında türkçe bir türlü 23'ü geçemiyor....hangi kaynaklardan çalışalım,nasıl yapalım...hangi kitapları önerirsiniz...bir de matematik... daha evvel ki senelerde sınava girmiş arkadaşlar,kazananlar matematiğe nasıl çalıştınız....nasıl yapacağız şu genel yetenek sorularını..

yardım edenlerden Allah razı olsun...(tabii etmeyenlerden de)...


 
genel yetenekten 57-3 çıkarmıştım. türkçede paragraflarda anlam bütünlüğünü yakalamak için kitap okuma alışkanlığı kazanmak şart. bunun yanında ciddi sayılarda soru çözmek gerekiyor.

matematik ise altyapı sahibi isen işin daha kolay. yine aynı mantıkla görebildiğin kadar soru tipi görmeye çalış, konu eksiğin kalmasın. temmuza kadar da farklı farklı dersanelerde en az 30-35 deneme sınavı geçir derim.

ek olarak ales tipi sözel mantık sorularında o an soruya girebilmek çok önemli. çıkabilecek kalıplar üç aşağı beş yukarı belli zaten. özellikle sınav yaklaştıkça mantık sorularına ağırlık verirsin.
  • su ustunde yasayan balik  (06.01.14 09:33:10 ~ 09:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.