[]

içkiye bir türlü alışamıyorum

alışamıyorum derken alkolik olma gibi bi niyetim yok. daha önce votka içtim, bira içtim, rakı içtim, kırmızı şarap içtim. şu anda da beyaz şarap içiyorum. hepsi birbirinden kötü lan. hiç kafayı bulmadım şimdiye kadar. nasıl içiyorsunuz lan sizde durum nasıl?

edit: asıl soru şu olcaktı unutmuşum. bi kadehle buldum mu yoksa kafayı nedir. bu içkileri sevmeyen ben neyi sevebilirim? viski tekila vb?


 
içme lan! böölesi daa iy! sonunda sen gazanın...


  • compadrito  (05.01.14 23:13:05) 
Ağzınız şekerli tatlara alışkınsa normaldir, alkolün acısı sizi çekmiyordur. Kokteyller sizin işinizi görebilir. Ocean breeze sevebilirsiniz, arı maya silgisi gibi kokusu, pembe big babol gibi tadı var. Strawberry daiquiri de olabilir.
Ayrıca sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur.

  • aychovsky  (05.01.14 23:15:10) 
sex on the beach'li bir başlangıç yapın.


  • leenathrw  (05.01.14 23:16:31) 
fındıklı votka


  • arafa  (05.01.14 23:18:28) 
İçki içmemek bir eksiklik değildir.


  • seriu l intikal sahibi  (05.01.14 23:20:51) 
icmesen? ne onersek o aci tadi alacaksin.


  • little miss rejectee  (05.01.14 23:22:28) 
cintonik.


  • sanal hayvan  (05.01.14 23:25:59) 
içmek zorunda olduğunu da nereden çıkardın yahu..Çok basit,içme o zaman.
paha biçilemez sağlığın yanına kar kalsın.paran da cebinde kalsın abijim.

  • AWD  (05.01.14 23:28:47) 
White russian.


  • long live rock n roll  (05.01.14 23:30:59) 
evde bi cooctail yap :) cranberry vodka (yada redbull vodkayi herkez icer) karistir bol redbull at az vodka ic. kolay basla birvzaman alisacaksin


  • samiabi19  (05.01.14 23:31:09) 
ozenti genclik illa bir sey icecek. içme, herkes sevecek diye bir sey yok. ben de sevemedim, icmiyorum


  • alideemir1  (05.01.14 23:34:45) 
İçme pankuş daha güzel.

isimsiz alkolik bildirdi
  • GibsonRules  (05.01.14 23:36:24) 
jack daniels, chivas regal, rakı, beyaz şarap ve kırmızı şarap içtim. hiçbiri bir sikime benzemiyor. aralarından bir seçim yapmak zorunda kalsam rakı derdim.

içki içen bir adam değilim. sadece denemek amaçlı içtim yukarıdakileri. belirtmekte fayda var.
  • papillon7  (05.01.14 23:37:15 ~ 23:38:07) 
ben de sevmiyorum.rakı, bira, vodka, jagermeister, kırmızı şarap, cin tonik, viski denedim, beğenmedim hatta kendimi zorladım içmek için ama alışamadım.rakı diğerlerine göre iyi gibi


  • anection  (05.01.14 23:46:47) 
haftada en az 3 şişe şarap tüketmeye özen gösteren biri olarak tadını sevmediyseniz içmeyin derim.

kafaya koydum ben bu meretten tat almayı öğrenicem diyorsanız da o 1 haftada olacak iş değil, damağınızın bu konuda gelişmesi lazım o da içmekle oluyor.

bana sorarsanız hiç bir içkinin tadı kötü değildir eğer çok baştan savma bir şekile merdiven altı üretilmediyse, tat almayı 'şeker = tat' olarak algılamamalısınız, tadı yumuşak olan çoğu içki gereksizce pahalıdır ve belli başlı kokteyller, karışımlar hariç içimleri o kadar da güzel değildir.

misal bir efes tombuldan 2 yudum içtiğimde ağzımdan burnumdan gelirken efes fıçıyı gayet şişe şişe içebilirim, keyif de alırım, bazıları da efes tombuldan başka bira içemez, içmeyi reddeder, işte bu damakla alakalı, 'bira değil mi işte nolacak ki' deyip geçerseniz 'nası içiyonuz la bunu' dersiniz, biranın onlarca farklı türü, distile yöntemleri vs vs bir dünya farklı çeşidi var.

mesela kimisi sek vodka sever, kimisi vodka-vişne-redbull-vermidon allah ne verdiyse döker bardağa öyle içer, kimi viskiyi buzlu içer, kimi viskinin buzla içilmesini viskiye hakaret olarak görür, bu da kişinin içki kültürüne ve bilgisine bağlı olan bir şey.

misal 'jagermeister' parti kevaşelerinin 'yageeeeyyy' diye haykıra haykıra orgye katılmalarını kolaylaştırmak için üretilmiş bir içecek değil, avcıların kamp ateşinin başındaki dostları olması için üretilmiş bir likördür.

içmeye devam ettikce tadı ilk içtiğinizdeki kadar leş gelmemeye başlayacak, içkilerin tadını alabileceksiniz.

ha çok da önemli değilse hiç gereği yok, alkol olmadan da gayet güzel hayat idame ettirebilir, kişiye bağlı bu.

içmeye devam etseniz de etmeseniz de şunu unutmayın, içki içmek kesinlikle 'kafam dönsün gidip bi kenara kusup bayılayım' değildir, içki içmek bir kültürdür, bir zevktir.
  • Mackinaw  (05.01.14 23:47:14 ~ 06.01.14 00:08:00) 
tatlı ickilerle başla ictiklerin ickiler mayalı ve agır ickiler alısık olmayan bunyeyi bögurtur.

bi arkadas fındık votka demis katılıyorum..
elma-votka yı seversin.
sonra bunlar kesmez viski ye gecis yaparsın agırdan.
  • jamswety  (06.01.14 00:04:30) 
içkiyi eğer uygun ortamda içmiyosan olmaz. dışarda, arkadaşlarla içerken tadını çok fazla düşünmezsin zaten. nevizade'de bi mekanda karamel votka denedim geçen gün, çok iyiydi. ama her yerde yoktur tabii. vişne votka deneyebilirsin, o da biraz acı vişne suyu gibidir. tadı daha hoş gelebilir. fakat genel anlamda insanlar içkiyi çakırkeyf olup gevşemek için içiyor, o yüzden kola, meyve suyu tadı beklemeyin tabii.


  • nathanieltroy  (06.01.14 00:21:53) 
kolay içimli aromatik içkileri denemen lazım sanırım. illa ki sek olsun diyorsan ; votkalardan smirnoff north , likörlerden jagermeister , bailey's , passoa , sheridan's vbleri tavsiye ederim. alıp evinde deneme şansın olursa birazcık araştırmayla hangi soft içecekle tüketirsen daha iyi olacağını da bulabilirsin. meyve şarapları da alternatif olabilir.

benim önerim öncelikli olarak kokteyl denemendir. çoğu kolay içimlidir ama uyarmakta fayda var , farkında olmadan sarhoş da edebilir. klasiklerle başlayabilirsin ; mojito (özellikle strawberry , apple gibi çeşitleri) , cuba libre , pina colada , white russian gibi. tabi bu noktada önemli olan damak tadın. mantıklı olan iyi bir kokteyl barda barmene danışarak birkaç deneme yapman.
  • anjelique laihiala  (06.01.14 05:03:01) 
şarap bira hiç içme,
malibu
beğenmemişsin ama rakı
baileys
cintonik
güzeldir.
  • joepiscopo  (06.01.14 10:57:47) 
ulan sacma soru madem ne cevap veriyorsun? sigira bak ya..


  • lionel andres  (06.01.14 18:12:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.