[]

domuz gribi mi olduk, ne olduysak..

Merak ettiğim tek şey, ateşimi kontrol altında tutmak için yorganın altına girmeden uyumak mı gerekiyor? Sabaha kadar böyle kalırsam ne olur? Üşüyorum da bir yandan.

Dujj seçenekler arasında bulunmamaktadır.. Yerimden kıpırdayacak halim yok zira..


 
Yorganın içine girip bol bol terlemek gerekiyor.


  • aychovsky  (05.01.14 22:32:02 ~ 22:32:10) 
her hastalıkta yorganın altına gerip terlemek işe yaramaz, bazı durumlarda vücudu olumsuz etkiliyor hatta.. kendi bedenini tanıyorsan bunu yap.. daha önce böyle hissettiğinde yorgana sarılıp uyumak iyi geldiyse yap.. yoksa yapma.. en iyisi ılık duş aslında..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (05.01.14 22:34:07) 
ateşlendiysen daima üşüdüğünü sanırsın ama kendini serin tutman gerek.
tüm gece açıkta uyumak da ne yapar bilemedim ki, geçmiş olsun.

  • uzunuzunilgi  (05.01.14 22:36:58) 
@aychovsky,
Şu an ben ben değilim, bir katniss everdeen'im , khaleesi'nin ejderhasıyım.. Söylediğin yöntem işe yarar bende ama şu an çok tehlikeli sanirim..

  • sistem enkazı  (05.01.14 22:40:09) 
yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, daha önceki deneyimlerine bakman lazım. mesela ben elektrikli battaniyeyi açarım, kalın giyinip yorganın altına girip bi uyurum. piiiy. su gibi terledim miydi atarım üzerimden ateşi.


  • inawen  (05.01.14 22:43:42) 
Ateşin kaç derece olduğuna bağlı. 38 civarı ise ter, 40'ı geçtiyse eklem yerlerine sirkeli su ile kompres. Bir de konu ile ilgili olayı güzel ve upuzun anlatan bir duyuru vardı, onu arıyorum. Bulabilsem göndereceğim,yapıştıracağım, vb.
Çok geçmiş olsun.

  • aychovsky  (05.01.14 22:45:45) 
diz, dirsek içlerine, enseye, alına serin bir şeyler koy. ıslak bez falan, tercihen sirkeli. bir kaşık da üzüm sirkesi iç. ateşini düşürünce de gir yorganın altına uyu.


  • falafila  (05.01.14 22:46:15 ~ 22:47:14) 
@ inawen, daha önce bu kadar ateşliyken hiç denemedim o yöntemi. Havale geçiririm diye korkuyorum :/ havale geçirme ihtimalim var mı şu an onun da tam bilincinde değilim de gerçi..

Çok tesekkur ederim bu arada hepinize.
  • sistem enkazı  (05.01.14 22:48:47) 
Atesim 38 civarı. Boğazın berbat, cigerlerimi içeride zor tutuyorum..

Önce ıslak havlu yapıyorum , fayda etmezse terleme yöntemi
  • sistem enkazı  (05.01.14 22:52:48) 
aychovsky bunu arıyodu, soğna beni buldu sağolsun!

(bkz: ateş/@compadrito)

havale geçirmen, korkma...

iki kat giyin, yorgan battaniye, çay, termofor Allah ne verdiyse... Ateş düşürücü içme, sırılsıklam terleyince çamaşır ve çarşaf değiştir...
  • compadrito  (05.01.14 22:54:16 ~ 22:59:20) 
@compadrito tamamdır:) bize hep yanlış öğrettilerse demek ki..


  • sistem enkazı  (05.01.14 22:59:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.