[]

dil öğrenme

arapça veya ispanyolca öğrenmek istiyorum.2,5 sene teorik eğitim alıp sonra minimum 6 ay arapça öğrenirsem mısıra,ispanyolca öğrenirsem madride gideceğim.

kısaca bu iki dilden birini anadile yakın öğrenmek istiyorum,fakat teorik kısmını yani istanbulda bir kursa giderek öğreneceğim kısmını oldukça iyi öğrenmek istiyorum

ilk önceliğim arapça

1.arapçayı öğrenebileceğim istanbuldaki en iyi kurs hangisidir?

2.cervantese başta başlamak yerine ilk kurları başka bir dil kursunda alıp sonra cervantese geçmek daha mantıklı ve ekonomik değilmidir?

3.galatasaray üniversitesinin dil kursları nasıldır?ve yerleri taksimde mi yoksa ortaköydemidir?

4.boğaziçinin dil merkezleri nasıldır?

5.ne öneriyorsunuz?

 
3- GSÜ kursuna gittim. Ortaköy'de. Benim hocam iyiydi ama iyisi denk gelmeyebilir. Şahsen bi daha gitsem Cervantes'e giderim.

5- duloingo diye bi site var. muazzam. yani ispanyolca için konuşuyorum. unutmuştum, epey tazeledim sayesinde. tavsiye ederim. (ingilizce bildiğinizi varsayıyorum, çünkü site ingilizce. en azından şimdilik)


edit: sitenin adını yazamamışım ya la: (bkz: duolingo)
  • supergirl  (05.01.14 21:01:17 ~ 21:36:23) 
arapça kurs?


  • tarıkbinziyad  (05.01.14 21:18:54) 
ingilizce biliyosanız ispanyolca öğrenmeniz muhtemelen daha kolay olur. zira ispanyol arkadaşlarım o kadar rahat ki, ingilizcesini hatırlayamayınca ispanyolcasını söylüyor kelimenin, ve ne tesadüftür ki ingilizcesine çok yakın çıkıveriyor. :) arapça bambaşka bi dünya, ciddi olarak zor. mardinli arap bi tanıdık ismek'in kursuna gidiyor, arapça anadili ve türkçe kadar rahat konuşmasına rağmen yazmayı öğrenmek için kursa gidiyor. o bile zor. yani arapçanın okuması, konuşması, yazması ayrı bi dert. ama bugün arapçanın revaçta olduğu da bi gerçek. bu açıdan arapça öğrenebilecekseniz güzel bi tercih. umarım dil öğrenmeye yatkınlığınız vardır. ama dediğim gibi, ispanyolca öğrenmek "bence" daha kolaydır.


  • nathanieltroy  (05.01.14 21:26:18) 
2,5 sene iyi bir hocayla -hele de arap bir hocaysa- ogrenmek icin iyi bir zaman. pratik icin misir'a gitmek de guzel ama soyle bir durum var. sizin ogrenecginiz arapca fusha (standard arapca- kitabi arapca) olacaktir. arap ulkelerinde ise genellikle bu arapca konusma dili degildir, yani tam anlamiyla degildir. her ulkenin konustugu arapca farkli lehcededir.
yani yazma ve okuma icin fusha bilmeniz sartken, mesela misir'da kalip halkla kaynasmak isterseniz misir lehcesini ogrenmeniz gerekir.
akademik cevrelerden arap dostlariniz olursa fushaniz cok guzel ilerler. sokaktaki insanlar ise fusha konusmazlar. sizi de cok anlamayabilirler.
ama fusha ogrendikten sonra kehceyi kavramak ve konusmak da kolaylasir.
bir diger avantaj da teorik egitiminizden sonra bir sure kalip misir lehcesi de ogrenirseniz hic bir zaman zorda kalmazsaniz. cunku misir lehcesi butun arap ulkelerinin tanidigi ve bildigi bir lehcedir.
  • jamie  (06.01.14 09:32:36 ~ 09:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.