[]

Kedime dair 3 soru

6 aylık, erkek kedi.

1- Koşarken çok çabuk yoruluyor. Köpek gibi dili dışarıda nefes almaya başlıyor. İlk defa rastladım kedilerde buna. Normal midir?
2- Bunu nasıl sorsam bilemedim.. Elini kolunu yalarken bile çükü dışarı çıkıyor ama kendisi hiç farkında değil. Eskiden olmazdı bu. İlk kez erkek kedi bakıyorum o yüzden normal mi yoksa kızgınlık dönemine mi girecek anlamadım.
3- Kısırlaştırmayı tavsiye eder misiniz? Kısırlaştırdıktan sonra obezite, asabilik, tembellik gibi sorunlar oluyormuş. Bana sanki kötü bir şeymiş gibi geliyor ama gerekli sanırım. Ne zaman kısırlaştırmak gerekir?

 
1- Normal. Kedilerin ter bezleri sadece patilerindedir. Bu da yeterli gelmediği için, dili dışarıda soluyarak, vücut ısı dengesini ayarlayabiliyor.
2- Kızgınlık kapıda. Hayırlı olsun efenim.
3- 6 aylık bir oğluş sahibi olarak ben de bunu henüz netleştirebilmiş değilim. Kimi hekim 1 yaştan önce yapmayın, böbrek ve idrar yolu sorunlarına neden olur diyor, kimi hekim de cinsel olgunluğa eriştikten sonra mesele yok diyor.
  • istinyede bekle  (05.01.14 16:53:22 ~ 16:53:32) 
1- kedin nefes almıyor, öksürüyor muhtemelen. astımı olabilir, ev tozluysa ondan olabilir, tüy kusacak olabilir vs.
2- normal normal, kızgınlığı yaklaşmış gerçi ama henüz korkacak bir şey yok.
3- kedimi kısırlaştırdım, hareketsizleşmedi hala koştururken hızını alamayıp duvarlara tosluyor, doğru diyetle beslerseniz ve enerjisini atmasını sağlarsanız obez olmuyor ki benimki çok yediği halde olmadı. mutlaka kısırlaştırın, kızıştıkça hem.o acı çeker hem siz acı çekersiniz. ben miyavlaması yüzünden evden atılacaktım dışarı çıkmak için deli gibi çaba harcıyorlar kızışınca. özetle, kestirip rahatladık.
  • guvercnucusu  (05.01.14 16:56:02) 
kısırlaştırma şart gibi yoksa evin her yerine işaret bırakır. 1 yaş uygun kısırlaştırma için ama 6 ay biraz erken geldi bana. en azından hormon iğneleri ile bir süre daha idare eder işaretleme başladıktan sonra. kedilerimde öyle yaptım, yapıyorum.


  • passion rules the game  (05.01.14 16:58:37) 
kısırlaştırma vakti için, bir yaşı beklemenin gerekliliğini düşünen veterinerler var, ben 11 aylıkken kısırlaştırdım, geç kızışmıştı benim oğlan rahattım o yüzden. erkek kedide bence risk almayıp beklemek en uygunu, zaten erkeklerde idrar yolu sıkıntıları çok fazla, kısırlaştırmanın bunu artırdığına dair bilimsel bir veri olmasa da "ya artırırsa" şeklinde bir düşünce var bende.


  • guvercnucusu  (05.01.14 16:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.