(2)
fırın makarna (veya onun yerine...)
internette baktım ama kafama göre bir tarif bulamadım. beşamel soslusu haricinde bildiğiniz, sevdiğiniz bir fırında makarna tarifi var mı?ben elimde olanları yazayım;sıvı yağ,tereyağımakarnaunbilumum baharatlarsoğan, sarımsak2 domatespeynir (kaşar, beyaz vb.)yumurtaeldekiler bunlar, bu malzemelerle
internette baktım ama kafama göre bir tarif bulamadım. beşamel soslusu haricinde bildiğiniz, sevdiğiniz bir fırında makarna tarifi var mı?
ben elimde olanları yazayım;
sıvı yağ,tereyağı
makarna
un
bilumum baharatlar
soğan, sarımsak
2 domates
peynir (kaşar, beyaz vb.)
yumurta
eldekiler bunlar, bu malzemelerle nasıl bir fırın makarna uydurulur? fırın makarna yapamazsam ne yapayım? çok uğraştırıcı bir şey olmamalı.
0
kırmızıkaşekaban (
05.01.14)
Besamel sos yok diye firinda makarnayi besamelli yapmiyorsaniz tek eksiginiz surt. Sutunux varsa besamel sos yapabilirsiniz.
Ben olsam eldekilerle guzel domates soslu kasarli makarna yaparim.
Makarnayi normal yapin, en son pistikten sonra bi de tereyagiyla cevirin.
Baska bi tavada once azicik yag, azicik sarimsak(dogranmis) rende domatesleri ekleyin, ustune de tuz kekik karabiber pulbiber. Makarnanin ustune ekleyin, ustune de az kasar rendeleyin, guzel olur.
0
ne istedigini bilmeden aglayan cocuk
(
05.01.14)