[]

Franchising ile ilgili yorum ?

--Yatırım Maliyeti:Yurtiçi 25.000$(USD) Franchising bedeli ve m2 birim fiyatı 1500-2000 TL arasındadır.


---Ortalama Kar Marjı: %30-50


--Reklam Katılım Ücretleri:
--Gelirden Pay: %3 Royalty ücreti alınmaktadır.


şimdi şair burda tam olarak ne demek istiyor. yani 25bin yeşille bu işe giriyosun peki m2 birim fiyatı derken neyi kastediyor ? kiraladığımız yer içinde ayriyetten para mı veriyoruz ?

kar marjı yüzde 30-50 arası derken bu yatırımcı kişinin alacağı pay mı oluyor ?

en sonda da gelirden pay derken bu alacağın 30-50den yüzde 3 şirket yine pay mı alıyor. kafa karıştı biraz. açıklayabilir misiniz ? saygılar

 
25 bin dolar giriş ücreti artı anladığım kadarıyla dükkanını komple bu abiler yapıyor anahtar teslim veriyor sana. bu durumda da atıyorum 30 m2 bi dükkan tutarsan 45-60bin tl bir dekorasyon, branding vs parası alıyorlar.

yüzde meselesi de, yılda 100 lira yatırırsan bu işe 30 ila 50 lira arasında bir karın olur ama 3 liranı biz alırız. ama gelirden kastı ciro mu kar mı onu anlamadım. ciroysa 3 alırlar, karsa 0,9-1,5 lira alırlar.

ayrıca %30-50 kar başlangıç sermayesi hariçtir diye tahmin ediyorum ve bu hesapta onu varsaydım.

not: tecrübeli biri değilim, yorum yaptım
  • acan99670  (05.01.14 16:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.