[]

yeniyıl kararları

aldınız mı bu sene?
ya da alıyor musunuz?
işe yaradığını düşünüyor musunuz?

acaba liste yapsam mı diyorum bu sene:)

not: cumartesi gecesi evde oturan yalnız ve ezik insan, evet o benim.

 
kendime yıllık kitap okuma, film izleme, hikaye yazma vs. gibi konularda rakamla hedef koyuyorum. bu yıl 35 tane kitap okuycam en az mesela.

-kilo ver
-para biriktir

gibi yeni yıl kararları işe yaramıyor, çünkü belli bir sınır yok. para biriktir de, ne kadar? kendime rakamla hedef koyduğum zaman ona yönelik çalışabiliyorum, daha güzel motive oluyorum. hatta bir tablo yaptım, duvarıma astım. mesela 35 kitap okuma kararım için 35 tane yuvarlak çizdim, her okudugumda birinin içini doldurucam falan. öyle ilerlememi takip edicem. hoş oluyor yani, işe yarıyor.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (05.01.14 01:34:41) 
abi sakin, hangi duyuruna baksam aynı şeyi söylüyosun, biz de yalnız ve eziğiz, canını sıkma.

karar almadım ben ya, bir şeyi değiştirmeye de niyetim yok. bi kaç evs projesi için oturup motivasyon mektubu yazdım sadece, gidersem bi' onlar güzel deneyim olacak, başka hiiiçbir şey için adım atmıyorum. ne uğraşıcam.
  • der meister  (05.01.14 01:35:19) 
aldım.
listesini bile yaptım(o kadar kabarık ki liste)

değişim iyidir.
  • kedidir o kedi  (05.01.14 01:40:32) 
ben yaptım ama 2 ay kadar önce yaptım o listeyi, uygulamaya başladım. hedefler koydum, uzun vadeli hedeflerimle alakalı "yılbaşına kadar şu kadarı hallolsun" şeklinde ön hedef falan belirledim.

başlıcaları spora başlamak, enstrüman olarak önce akustik gitar alıp öğrenip kendi kendime yettiğime karar verdikten sonra bağlama öğrenmek, bisiklet almak ve önce yavaş yavaş şehir içi turlar - uzak ilçeler sonraları şehirler arası bisiklet yolculukları, çadır kamp malzemeleri edinip doğa tatili yapmak gibi şeyler vardı.

spora başladım, Ekim 28'de salona yazıldığımda 85 kg idim internetten hesapladığım ideal kilomdan 5 kg fazlam vardı ancak yağ kütlesi fazla olduğu için hedefi 72-73 civarı belirleyip yılbaşında 75 olayım dedim, olamadım 78'im ama şu an. Tabiki amaç sadece kilo vermek değil vücut da geliştirmek ve yaza kadar üçgen bir görünüm hedefim daha var muhtemelen başaracağım onu.

onun haricinde bisiklet olsun gitar ve bağlama olsun henüz uygulamaya geçemedim çünkü öğrenciyim ve bütçeyi denkleştiremedim bir türlü. bir dövme kapatma olayım vardı o listede onu yapınca biraz aksadı ama bu ay sonu gibi gitarı alıp öğrenmeye başlayacağım diye düşünüyorum. planlarıma göre bisiklet de mart sonu nisan başı gibi kalıyor ki zaten şimdi alsam kış olduğu için yatacaktı evde. çadır kamp olayı biraz daha aksayacak gibi gene maddi sebeplerden ötürü, ucuz şeyler değil.

onun haricinde daha soyut şeyler vardı onların da bir kısmını gerçekleştirdim, bir kısmını gerçekleştirmeye çalışıyorum.

baya meraklıymışım da anlatmaya yalnız :D
  • materyalist imam  (05.01.14 01:52:31) 
daha az seks yapacağım,her gün farklı farklı kadınlarla beraber olmaktan vazgeçeceğim

gelirimin yüzde 10 nu ile 4 5 fakir aileye aylık kira,mutfak,harçlık yardımında bulunacağım

sırf haftasonu kullanırım diye aldığım arabamı satacağım,haftasonları daha çok yürüyüş yapıp,halkın arasına karışacağım
  • tarıkbinziyad  (05.01.14 02:03:21) 
evet. intikam yılı 2014


  • blossom  (05.01.14 02:19:45) 
Aldim 2014 itibariyle abur cubur yemeyi biraktim.


  • halitkin  (05.01.14 10:28:54) 
aldım valla, hazırlaması zevkli oluyor, yeni yeni de uygulamaya başladım o daha da iyi hissettiriyor


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (05.01.14 10:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.