[]

zengin dayi fakir yeğen

Fakir ben oluyorum. 75 bin liraya ihtiyacım var. 20 ayda borcumu oderim.
Ciddi kar yapabilecegim bir durum olustu ama ilk defa bu ise giren biri olarak guven problemi yasiyorum. Dayimin bana guvenmesi ve bu parayi vermesi icin ne yapabilirim? Arac alip kiralama isi.



 
valla dayın olsam ben de vermem. amca olsa daha kolay, amca iyidir.


  • hope ender  (04.01.14 23:47:29) 
annen baban olsa hadi neyse de bir insan yeğenine neden para versin ki?


  • jimjim  (04.01.14 23:49:51) 
ortaklık teklif etmen lazım. yoksa ben de vermem. hatta ortaklık teklifine dahi olumsuz yanıt verebilirim pek güven veren bir yeğen değilsen.


  • armagan  (04.01.14 23:53:30) 
tabii aranızdaki ilişkinin düzeyi de önemli ama, fakirin yüzü soğuk olur diye bir laf var. kimse sen çok dara düşmedikçe o parayı vermez. kârını falan boşver, yarın bir gün çok daha hayati bir durumda paraya ihtiyacın olur, o zaman istersin. bence kredini şimdiden tüketme. hem belli olmaz, belki gerçekten batırırsın parayı, tüm ailede güven kaybedersin. boşver. bir kere rica et, yanaşmazsa üsteleme. sağlık olsun de geç.


  • yirmisantim  (04.01.14 23:59:16) 
bahsettiğin para 75 bin lira hocam. @ armağan'ın dediği gibi ortaklık teklif edersen ve somut bi şekilde, bu teklifinin cazip olan gerekçelerini gösterirsen kabul edebilir.


  • binboa  (05.01.14 00:00:49) 
75 bin lira ile ciddi kar yapabilmek hemde araç alıp kiralama ile. dostum yeğenim olsan sana 1000 lira bile vermezdim.

20 ayda borcunu ödesen bile aylık dayına 3750 tl ödemen gerekirki senin er birey olduğunu düşünürsek en azından geçinebilmen için 2000 tl ye ihtiyacın var diye varsayıyorum. Buda toplamda ayda kazancağın para 6000tl'yi buluyor. Kusura bakma ama 75000 tl ile ayda 6000 tl kazanmak hiçte gerçekci değil...

edit : www.eksiduyuru.com ha gayret parayı kırcan bi yerden :)
  • false pretension  (05.01.14 00:07:22 ~ 00:11:32) 
Dayin sana 75000 lirayi vermeyecek.planini su sekilde yaparsan bir ihtimalin olabilir.alacagin aracin yuzde 30 unu yani pesinatini iste ondan.daha da birsey istemeyecegini belirt.sans oranin yuksek olsun.kalanina kredi cek.gelecek paraylada kredini oder.finalinde dayina parasini odeyecegine soz ver.

Alacagin arac verecegin kira detaylarini mesaj atarsan isin icinden birisi olarak sana bilgi vermeye calisirim.buradan gozuken passat gibi.
  • cizgilipijama  (05.01.14 00:33:54) 
abi dayın sabancı bile olsa 75.000 çok para.


  • evandro roncatto  (05.01.14 01:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.