[]

veri tabanı varlık-ilişki şemaları

Merhaba
doğru düzgün kaynak bulamadım, varlık -ilişki şemasını anlatacak sağlam bir kaynak biliyor musunuz ? Kutular, oklar, kalın ince oklar vs. çok karmaşık geliyor şu an bana.
Teşekkür ederim.


 
veritabanı varlık ilişki diyagramı

diye arattınız mı? bissürü sonuç geliyo...
  • compadrito  (04.01.14 21:07:46) 
Varlık ilişki şemalarının iki gösterimi vardır,internetten aratırsanız ikisi de karşınıza çıkar. Siz hangisini öğreniyorsanız, diğerini gördüğünüzde kafanız karışır. Bunlardan biri Chen gösterimidir ve şekli şöyledir: www.ncgia.ucsb.edu Diğeri ise Crow's Foot gösterimidir ve şekiller şöyledir: encrypted-tbn3.gstatic.com
Aratırken hangi gösterimi öğrendiyseniz, o gösterimin adını da eklerseniz, kafanızın daha da karışması engellenmiş olur.

  • aychovsky  (04.01.14 22:19:43 ~ 22:20:26) 
compadrito
arattım abi öyle de arattım ama düzgün tane tane anlatan bulamadım.

aychovsky
ilki bizim işimize yarayan onun üstünden gidiyoruz. adı Chen miymiş :D iyi oldu öğrendiğim. teşekkür ederim.
  • baris daima  (05.01.14 00:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.