[]

Kolay Yemek Tarifi Yalani

Bekar eve eli birazcik yatkin bir erkegin soyle yarim saatte hazirlayabilecegi tarifler yok mu ya ?

Ogrencimutfagi.com mu ne bi siteden gosterdi arkadasim yok yalanci tavuk gogsu yok patates pureli tavuk. kahvaltilik pizza yapmislar ajvar sos kullanmislar yok firinda peynirli kasarli eriste, yok ispanakli gul boregi. Bunlari mi yapip yiyolarmis ogrenci evinde ?

Bana basit-ucuz demiyorum- malzemelerle yapilabilecek, 1 kisilik yapilabilecek-en fazla 3 porsiyonluk yani 2-3 sefer yemelik- cok uzun surmeyecek yemek tarifi gerek.

Et kizartmak disinda evde yemek yapamiycak miyim ben ?

 
ben basit'ten her evde bulunan ucuz malzemeyi anlıyorum. neyi kastediyosun tam olarak basit ama ucuz değille. hayalinde nasıl bir yemek var, bi tane örnek ver engin bilgilerimle donatayım masayı.


  • cosmicgadin  (04.01.14 18:53:30) 
sosisli milyöf basit ve bence çok güzel. anlatılacak bir şeyi de yok sosisi koyup veriyon fırına.

bir de ben ne yemek yaparsam yapayım yanında hep başka şeyler de yapıyorum ana yemek dışında. ne bileyim püre, rus salatası, patates salatası falan. böyle yapınca ana yemek olmayan bir şey yaptığım zaman -sosisli milyöf gibi- bunlardan biriyle birleştiriyorum 2 yan yemek 1 ana yemek oluyor işte:/
  • ack3000  (04.01.14 18:55:01) 
Yalan olur mu bea?

tariflerin tamamını siktiret!

canın ne istiyosa, paran neye yetiyosa, malzeme al. et, zepse, baharat, yağ. (sadece zeytinyağı ve/veya tereyağı)

soğan mutlaka ossun, sarmısak mutlaka ossun! soğan istersen halka halka, istersen 4'e bölünmüş, sarmısak bütün!

malzemeleri ince ince doğrama bile! 4'e 8'e böl!

hepsini bi arada koy tencereye! sakın kavurma!

çok az su koy. mümkünse hiç su koyma! bunu zamannan başarabilin! tencerenin kapaklı olması şart! büyük olması da şart! taşmasın diyin!

en minimal mum alevinde aç ocağı! 40 takkaynan, 70 takka arasında sabret

ilk 20. takka sonunda bi alt üst et malzemeyi!

kapağını hemen kapat ki, buharı kaçıp dibi tutmasın!

bu dediğim ''deneysel'' çalışmaları 3-5 kere yap ve metodunu 'valide' et! Vâlide diil yani, validasyon! Metodu gendine göre yorumla, uyarla, gendi metodunu, deneme-yanılmaynan gendi baharat kombinasyonunu geliştir!

Su varsa, yemek lezzetsiz,
baharat yoksa yemek lezzetsiz
harlı ateşte çok çabuk piştiyse yemek lezzetsiz
üstünden bi gece geçtiyse yemek çok lezzetli

genel kurallarını da yaz gafaya!

Haa bi de, yannış yapmaktan ASLA korkma! yoksa gelişemen!
  • compadrito  (04.01.14 18:55:31 ~ 19:02:15) 
Taze fasulye yapsana. Hiç öğrencivari durmuyo ama aslında çok kolay. Yağı kızdır soğanları kızart salçayı koy iki üç dakika sonra yeşil fasulyeleri koy biraz da onları kızart sonra su koy ooh mis.


  • meyve parcacikli kadin  (04.01.14 18:57:00) 
bu arada sebze yemeği yapmak basit bir şey. hepsinin başlangıcı aynı. yağ kızart, soğanı koy, pembeleşince kıymayı koy, kıyma rengini alınca salça koy biraz. aha bitti. bundan sonra bunun üstüne ne koyarsan olur. fasulye, nohut, ne bileyim patatesleri küp küp doğra bezelyeyle birlikte koy. hepsi olur.


  • ack3000  (04.01.14 19:01:12) 
tum zeytinyagli sebze yemeklerini kolayca yapabilirsin, hepsinin bazi asagi yukari ayni. bir kere kaptin mi is tamam. bulgur pilavi da cok kolay. hepsi bir iki kere elini alistirmaktan geciyor.


  • little miss rejectee  (04.01.14 19:03:19) 
hazir yufkalar var onlardan al. icine peynir koy uzerine yumurta sur at firina pissin. borekten daha kolay bir yemek yok.


  • nax  (04.01.14 19:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.