[]

Brown Sugar?

Tüekiye'de esmer şeker (gerçeği) bulabilir miyim? Bildiğiniz güvenilir bir marka, site var mı? Teşekkürler. Kurabiye yapımında kullanacağım o yüzden capsteki formda olsa iyi olur.




 
brown sugar diye sorman lazım. esmer şeker dersen bulamazsın.


  • darkinsideyou  (04.01.14 17:16:39) 
migroslarda satılıyor, küp ve toz formunda.


  • talemon  (04.01.14 17:20:30) 
şöyle bir şey okumuştum:

"brown sugar" dediğin şey yabancıların beyazlaştırmaya çalışmadığı, dolayısıyla fazla endüstriyel işlem görmemiş daha doğal bir şeker.

türkiyedeki "esmer şeker" ise önce beyazlatılmış, daha sonra kahverengi olması için tekrar endüstriyel bir işlemle kavrulmuş oluyor genellikle.

ithal bir marka bulabilirsen onu tercih et derim.
  • megafon  (04.01.14 17:32:34) 
mesele daha organik olması ise bal falan da kullanılabilir..


  • aklimdakisorular  (04.01.14 17:47:08) 
@megafon haklısın. Yurt dışındakiler şeker kamışından elde ediliyor ve doğal hali zaten esmer. Ama bizdekiler beyaz rafine şeker hatta çok ünlü markalar bile gıda boyası ile boyayıp kahverengi hale getiriyor diye duymuştum ben de.


  • old possum  (04.01.14 18:07:53) 
bal çok az olabilir de, ben yapacak olsam Harnup pekmezini tercih ederdim, hiç esmer şeker falan aramakla uğraşmazdım, hem kafam daha rahat olur hem de daha lezzetli ve bir nebze daha sağlıkı olacağını bilirim. memleketimizde güzel pekmezler var, onları değerlendirin derim.


  • candanag  (04.01.14 18:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.