[]

Avukatlık bir iş

Merhabalar, önceki bir duyurumda da bahsetmiştim aslında. Annem babamdan ayrılmak için anlaşmalı bir şekilde dava açacaktı. Temmuz ayında avukata gitmişlerdi, avukat 1000 tl para aldıktan sonra (dava açma parası) ben sizin avukatınız değilim sadece mahkemeden gün alacağım dedi. 3-5 kere sormamıza rağmen hala daha mahkeme günü belli değil falan diyor. Mahkemeden gün almak bu kadar uzun bir şey mi? Bizde acile hasta gelse bırak acili mr için bile hasta geldiğinde 6 ay bekletsek neler olur, hukukta düzen bu mu? Avukat üç kağıtçılığı mı? Yıl oldu 2014 tam 6 ay geçti hala mahkeme günü belli değil.. Normal mi bu?




 
değil, 1000 tl aldıktan sonra nasıl ben sizin avukatınız değilim diyor? vekalet çıkarmadı mı anneniz avukata? tam olarak ne için anlaşıldı avukatla?


  • nerdeyim ben  (04.01.14 12:37:49) 
Hayır vekalet vermemiş o yüzden avukatınız değilim diyor, parayı babam vermiş zaten annem vermemiş ama işte anlaşmalı boşanma için bir şey yazılıyormuş galiba bunu yapması için avukatla görüştüler o da 1000 tl istemiş bizimkiler de vermişler işte şimdi 6 aydır böyle aptalca bir durumla karşı karşıyayız. Annemle babam görüşmedikleri için de ne olup bittiği konusunda tek irtibat kaynağı benim. Avukat annemi sürekli başından savarcasına şeyler söyleyip gönderiyor. Baroya şikayet edelim dedim ben de.


  • lal u ask  (04.01.14 12:50:30) 
baroya şikayet edeceksiniz de adam diyecek ki ben para almadım, ya da benim adıma çıkartılmış bir vekaletname yok ben o yüzden iş yapmadım falan şeklinde savunur muhtemelen kendini, para aldığına dair elinizde bir evrak da olmadığını varsayıyorum, ama yine de baroya şikayet etmeniz, haklarınızı aramanız gerekir. başka bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim son olarak, 6 ay gibi bir sürede çekişmeli boşanmalar bitiyor sizinkinde bir anormallik olduğu kesin.


  • nerdeyim ben  (04.01.14 12:58:52) 
kesinlikle barodan görüş isteyin ve ardından şikayet edin.


  • quasiromantic  (04.01.14 13:01:05 ~ 13:01:14) 
merhaba, öncelikle avukat olduğumu belirteyim. dava açmak 5 dakikalık bir iştir. daha stajyer avukatken vekalet sahibi avukatın çıkardığı yetki belgesiyle dava açmaya başlıyoruz, o kadar kolay bir iş. önemli olan dava dilekçesinin yazılmış olması.

bu noktada şunu söylemek istiyorum: avukata dava açma parası verildiyse dava dilekçesi yazması ve bu dilekçeyle davayı açması gerekiyordu (davayı açtıktan sonra duruşma günü hemen belli olmaz. belli olduğunda ise davanın taraflarına (varsa avukatlarına) tebligat ile haber verilir). bunları yapabilmek içinse avukata bu konularda vekalet ile yetki verilmiş olması gerekiyordu. vekalet vermediğiniz için avukatın yetkisi yok annenizin adına dava açmaya.

avukat ise biliyor bunların vekaletsiz yapılmadığını ancak sizden vekalet talep etmemiş. bilgi eksikliğinizden faydalanarak kendisine haksız menfaat sağlamış.

avukatın sicil numarasını öğrenin baro levhasına ad ve soyadını girerek ve ardından olayı net bir şekilde anlatan bir dilekçeyle baroya şikayette bulunun.

baro iddialarınızı inceleyip avukattan savunma istediğinde avukat durumu inkar da edebilşr, aldığım para danışmanlık içindi de diyebilir.

eğer bu para verme durumunun dava açılması için olduğunu sms, mail, yazılı herhangi bir şekilde kanıtlayabilecek durumdaysanız savcılığa suç duyurusunda da bulunmanızı tavsiye ederim.
  • m e l t e m  (04.01.14 13:14:47 ~ 13:19:04) 
Çok teşekkür ederim, hiçbir şekilde vekalet verilmedi ve bu şekilde dava açamazsa o zaman boş yere oyalıyor demektir @m e l t e m sanırım en mantıklısı başka bir avukat bulmak, peki dava açıldıktan sonra mahkeme günü ne zaman belli oluyor küçük bir ilde?

@nerdeyim ben gerçekten çok tuhaf.. Baroya açıklasın bir de bu yaptığını bakalım.
  • lal u ask  (04.01.14 13:19:20) 
anlaşmalı boşanmada avukatlık bir iş yok bence. direkt adliyeye gitsinler yakınlarda arzuhalci vardır. bi dilekçe yazdırıp adliyeye başvursunlar. bu arada duruşmada iki tane şahit gerekecek.. tek celsede biter.

avukatı da baroya mutlaka şikayet edin. avukat para almadım vs diye kendini savunsa da barodan şikayet gelmesi bile ona yeter, en azından bir daha başkasına aynı şeyi yapamaz. 1.000 liranın da üzerine bi bardak su için :/
  • bidi bidi bi sus artik  (04.01.14 13:23:00) 
evet muhakkak hakkınızı arayın baro ve diğer kurumlar nezdinde, meslekte bu tarz çürük elma çok maalesef. küçük bir il derken ne kadar küçük bir ilden bahsediyorsunuz bilmem ama anlaşmalı boşanma için aynı haftaya gün verilen yerler var.


  • nerdeyim ben  (04.01.14 13:25:32) 
dava açmak kolay aynı gün hem davayı açarsınız hem de mahkemesi anında belli olduğu için gidip kalemle görüşüp duruşma günü alırsınız. izmirde avukatlık yapıyorum. davayı açtıktan 1 gün sonra duruşma günü aldığım da oldu, 1 hafta 10 gün sonrası da oldu. genelde mahkemeler haftada bir yada 2 gün anlaşmalı boşanmalara ayırırlar. en yakın güne alabilmeniz lazım ama mahkemelerin iş yoğunlu vs yi de eklesek en geç 1 ayda duruşmaya girip boşanma gerçekleşmeliydi. avukat ile ilgili bir sıkıntı var muhtemelen.


  • ground  (04.01.14 13:28:37) 
oturduğunuz ilin aile mahkemesini telefonla arayarak kaleme "boşanma davası açacağız, dava tarihi ne kadar sürede belli olur" diye sorarak öğrenebilirsiniz. ben ne desem yalan olur çünkü ile göre, iş yoğunluğuna göre, hakim sayısına göre değişir.

bundan sonra da vekalet olmadan ve vekilin üstlendiği iş görülmeden para ödemeyin.

edit: ground'un yazdığı gibi, duruşmanın görüleceği mahkeme hemen belli oluyor. onun dediği gibi, davayı açtıktan sonra da ilgili mahkemenin kalemine danışabilirsiniz.
  • m e l t e m  (04.01.14 13:32:46 ~ 13:39:18) 
@nerdeyim ben kesinlikle taşra kurnazlığının bedelini çekecek. Küçük il derken aydında yasıyoruz.

@bidi bidi bi sus artik verilen para değil de kurnazlık yapması çok saçma.. 2 şahit derken? Şahit olmadan olmuyor mu? Şahsen ben şahitlik etmek istemiyorum da.

@ground izmir de bile bu kadar hızlıysa aydında daha kısadır o zaman.
  • lal u ask  (04.01.14 13:42:31) 
Anladım tekrar teşekkürler @m e l t e m hanım.


  • lal u ask  (04.01.14 13:44:13) 
belli olmuyor süre. aydının nüfusu ,ile mahkeme sayısı önemli. izmirde galiba 20 nin üzerine çıktı ama boşanma oranı da çok yüksek.


  • ground  (04.01.14 14:53:15) 
@ground burada daepey yüksektir muhtemelen


  • lal u ask  (04.01.14 14:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.