[]

Borç meseleleri

Şimdi ben biraz iyi niyetliyim...bugüne kadar kim istedi ise verdim . Birine 1500 birine 300 birine 150 baska birine yine 150...şimdi bu paralar umrumda değil açıkcası bu paralarla ne zengin olurum ne de fakir...ama ne hikmetse bu paraları verdiğim arkadaslar bir daha geri dönmedi...selamı sabahı kesti...cok güzel arkadaşlıklarım vardı..ona üzülüyorum yoksa parayı bir kere bile düşündüysem namerdim...
Şimdi durumu kötü olan bi arkadaş ki para alış verişi nedeniyle benle iletişim halinde olmayan bir arkadas küçük miktar bi para istedi...bu küçük miktar ona yetmez...şimdi sizden ricam şu? Nasıl yok diyeyim??

Bir de az cok basıma geleceği biliyorum...bu işlerin raconu hep şöyledir...büyük para lazımsa küçük ile zarflanır...alınır borç ödenir...ödüyoruz havası çizilir büyük para istemek için ortam hazırlanır..gerisini hepimiz biliyoruz...

Genel olarak öğrenmek için??
Arkadas tanıdıkla para alış verişi nasıl yapılmaz? Siz nasıl bunu yapmıyorsunuz...

Son olarak; bu benim arkadaslar alma ağacının dininde yetişmiş vermeyi bilmiyorlar...

 
vereyim de mi kötü olayım vermeyeyim de mi demişler. bahane bulacaksın bu kadar basit. nakitim yok, karta ödemem var, bu ara sıkışığım, ben de para bekliyorum...


  • tescillimarka  (03.01.14 16:51:31) 
"benim de durumlar kötü"
durumunun kötü olmadığını biliyorsa: "aileme yolluyorum"

ya da tamamen dürüst olup: "abi sağdan soldan o kadar çok alacağım var ki artık kimseye tek kuruş vermeme kararı aldım, kusura bakma"
  • neyleyim  (03.01.14 16:56:52) 
sana para verebilirsem cebimdekinin yarasını verebilirim de


  • Kozmik_Rakun  (03.01.14 17:00:07) 
verme abi. verip kötü olacağına vermeyip kötü ol. en fazla 1-2 gün trip yersin sonra unutlur gider. ama bir kez verirsen sıkıntısı hiç bitmez. 5 lira da olsa kimseye borç verme.


  • yimirta  (03.01.14 17:18:32) 
"ben de senden isteyecektim" %100 çalışıyor. :)


  • kakao  (03.01.14 17:19:58) 
ne söylersen söyle, karşı taraf her türlü bunun aslında bahane olduğunu biliyor. o yüzden cümlelere çok takılma bence, söyle bir şey gitsin.

benim de bir arkadaşım bir süre önce başkasından borç istemiş, o da işte klasik reddetme cümlelerinden birini söylemiş. arkadaşım da "aslında parası var biliyorum, bana borç verse zor duruma da düşmeyecek." deyip yerin dibine batırmıştı o borç istediği insanı. ben de buna karşıyım aslında, herkesin kendi çalışıp kazandığı parası yahu istediğine verir istediğine vermez.

boşver yani, ne söylersen söyle her türlü kötü olacaksın.
  • dust in the wind  (03.01.14 17:57:33) 
Paramın var olduğunu hatta ona lazım olan tüm parayı versem dahi beni etkilemeyeceğini biliyor..


  • pisuvardandumancikartanadam  (03.01.14 18:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.